Acum doi ani o doamnă s-a prezentat la Clinica “ARTIS – 3” din Cluj-Napoca pentru o înfrumusețare facială. În urma intervenției chirurgicale efectuate de doctorul Radu Onoe, victima a rămas cu fața complet desfigurată. Membrii clinicii, inclusiv doctorul Onoe nu i-au mai răspuns femeii pentru a-i da o explicație despre ceea ce se întâmplă, iar aceasta a fost nevoită să cheltuie o sumă enormă de bani la o altă clinică, însă datorită stării grave în care se afla nu a reușit să-și recapete simetria facială și să își restabilească mobilitatea facială.

În anul 2017 o doamnă s-a prezentat la Clinica “ARTIS – 3” SC ART ESTET S.R.L. din Cluj-Napoca pentru o îmbunătățire estetică. Doctorul Onoe Radu de la clinica respectivă i-a făcut evaluările medicale în urma cărora i-a propus pacientei să îi efectueze o intervenție chirurgicală de lifting facial superior. În urma acestei propuneri, femeia a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu respectiva clinică, după care tot doctorul Onea Radu a realizat operația. După intervenție pacienta a fost externată, urmând de acasă tratamentul și indicațiile date de medic.

La puțin timp după externare aceasta a acuzat o pareză facială, dar medicul Onoe a liniștit-o spunând că aceste simptome sunt perfect normale după o intervenție chirurgicală, urmând să dispară după perioadă de recuperare. După câteva săptămâni, victima a sesizat că simptomele parezei faciale nu au dispărut, ba chiar din contră, atât gura cât și pleoapele ochiului erau căzute. Văzând acest fapt, pacienta a contactat din nou doctorul care i-a explicat și de această dată că simptomele sunt perfect normale și că vor dispărea. Simptomele nu au dispărut deloc, iar pacienta a încercat să îl contacteze din nou pe medicul Onoe, dar după ultima conversație acesta nu a mai răspuns.

O mulțime de bani pentru intervenții, nici o explicație

Deoarece simptomele erau foarte grave, iar fața victimei era complet desfigurată și nu a mai primit nici un răspuns de la medicul din cadrul clinicii unde a avut loc operația estetică, femeia a fost nevoită să meargă la alte clinici pentru a vedea ce e de făcut în privința corectării deficiențele fizice vizibile de la nivelul feței și pentru a se asigura dacă într-adevăr ceea ce i se întâmplă este normal și va trece. În urma acestor vizite la alte clinici, femeia a efectuat nenumărate intervenții de simetrizare a feței, intervenții care au fost foarte costisitoare, dar cu toate acestea nu a reușit să repare aspectul de față și pleoapă căzute.

Având în vedere că femeia a rămas cu fața desfigurată în urma operației efectuate de Radu Onoe și că tratamentele de corecție suferite ulterior acesteia pentru a-i readuce simetria facială și pentru a-i restabili mobilitatea facială nu au funcționat din cauza stării grave în care se afla, victima s-a adresat atât medicului care a operat-o cât și clinicii “ARTIS – 3” SC ART ESTET S.R.L. cerând întregul dosarul medical aferent operațiunilor medicale efectuate în executarea contractului de prestări servicii medicale împreună cu anexe, fotografii efectuate anterior intervenției cât și după efectuarea intervenției de lifting facial, bilet de ieșire și alte acte existente în dosar și documentul de plată al prețului contractului de prestări servicii medicale precum și factura eferentă acestor servicii . Nici de această dată nu a primit un răspuns nici de la clinică, nici de la Onoe.

În octombrie 2018, victima s-a adresat clinicii unde și-a efectuat tratamentele medicale de corectare suferite pentru a se informa dacă deficiențele au fost cauzate de intervenția chirurgicală de lifting facial și dacă se vor putea corecta sau va rămâne cu fața mutilată restul vieții. De asemenea, aceasta a mai întrebat dacă starea în care se află s-a produs datorită unei eventuale secționări a nervilor neurologici și dacă este uzuală sau poate fi calificată ca manoperă medicală defectuoasă, dar și ce implicații medicale principale sau secundare au apărut sau pot să apară în urma intervenției.

Reprezentanții clinicii la care femeia s-a adresat, i-au explicat acesteia că nu cunosc în ce condiții medicul a respectat sau nu procedurile medicale sau dacă clinica are sau nu protocoale medicale de specialitate în ceea ce privesc efectuarea unor intervenții de lifting facial. Însă, după spusele acestora, cert este că în urma intervenției chirurgicale de lifting facial efectuată de către medicul Radu Onoe din cadrul clinicii ARTIS, deficiențele medicale sunt grave, victima fiind nevoită, pe de o parte să sufere în continuare diferite proceduri medicale de corectare a acestor deficiențe, iar pe de altă parte să suporte costuri mari pentru corectarea și ameliorarea acestor deficiențe.

Cabinetul ARTIS nu comentează cazul

Reporterul Gazeta de Cluj a contactat telefonic Clinica ARTIS pentru un punct de vedere, însă reprezentanții clinicii au susținut că nu știu despre acest caz și că vor reveni cu detalii după ce vor verifica informațiile, respectiv dacă victima a fost sau nu pacient al clinicii, precum și fișa medicală a acesteia. După câteva ore, reporterul a fost contactat telefonic de avocatul Adriana Crudec, ce reprezintă clinica ARTIS. Aceasta susține că informațiile sunt nefondate, nedorind să comenteze mai mult situația, menționând totuși că dacă vom publica un articol despre acest caz, ne va acționa în instanță.

“Am înțeles că vă interesează cazul doamnei… . Informațiile pe care vi le-a comunicat ea sunt nefondate, iar în cazul în care veți publica aceste informații care denigrează imaginea clinicii ARTIS vă vom ataca în instanță. Nu doresc să comentez mai mult de atât acest subiect. La revedere!”, a spus avocatul Adriana Crudec.

1 COMENTARIU

  1. Daca D-na respectiva spune adevarul,de ce nu a actionat ea Clinica respectiva in judecata?
    Eu ma indoiesc de veridicitatea afirmatiilor femeii .Daca are bani sa umble pe la alte clinici cum de nu a actionat ea pe acel doctor in judecata…presupun ca avea bani pt. un avocat.
    E usor sa denigrezi un om si sa-i prostesti pe prosti.
    Cand spun asta ,STIU ce vorbesc,…am fost jurist la viata mea si-am intalnit multe spete de denigrare…pe false motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here