La Cluj s-a deschis miercuri, 23 aprilie, Eurosanclinic –  prima clinică privată de recuperare de medicină psihosomatică. Clinica constituie o investiţie de circa 1,5 milioane de euro, şi va trata inclusiv dependenţele de alcool, droguri, jocuri de noroc, calculator sau  tulburările de alimentaţie de genul bulimie sau anorexie. Noutatea pe care o aduce este îmbinarea medicinei  tradiţionale cu cea alternativă. 

Ineditul metodei de tratament constă în faptul că bolnavul e privit ca un tot unitar, vindecă atât boala, cât şi cauza psihică a afecţiunii. În plus, îl ajută pe pacient să o depăşească prin diverse terapii complementare ca: tehnici de relaxare şi meditaţie, meloterapie, terapie prin pictură, sport, gimnastică acvatică ca şi elemente din medicina tradiţională indiană Ayurveda.

O echipă de specialişti – medici, psihologi, psihiatri, balneologi, cardiologi, profesori de sport, desen şi muzică  vor concepe programe individuale de tratament şi terapie pentru fiecare pacient, vor încerca să-l scape atât de povara fizică a durerii, cât şi de „amprenta“ ei psihică.

Spitalul privat  are patru secţii: una de balneologie şi medicină sportivă, alta de medicină psihosomatică (tratamentul tulburărilor psihice), alta de neurologie (recuperarea tulburărilor neurologice), iar ultima de nutriţie şi dietetică (slăbire).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.