Ministrul Educației, Monica Anisie

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat astăzi, 14 aprilie, că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate până în al doilea semestru al anului şcolar.

Anisie a mai adăugat faptul că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinute în luna iulie.

”În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine”, a declarat Anisie la Antena 3.

Ea a anunţat că a semnat şi Ordinul de ministru cu privire la programele pentru examene şi va fi publicat în Monitorul Oficial.

”Programele pentru evaluare naţională şi examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Aşa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin consultare cu partenerii noştri educaţionali, conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise şcolile”, a adăugat ministrul.

Ea a exclus din nou ideea îngheţării anului şcolar și susține că, inclusiv în alte state, nu a fost luată în calcul o astfel de măsură, ci s-au găsit soluţii în aşa fel încât materia să fie transferată către anul şcolar următor. Dacă va fi nevoie, se vor discuta alte soluţii în funcţie de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.

”În momentul în care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă ne spune că putem reveni în siguranţă şi că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm”, a conchis Anisie.

sursă- știripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here