Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au anunțat că se vor pronunța în cazul evazionistului Coste Romeo Horea, condamnat în primă instanță penru o evaziune de peste jumătate de milion de lei.

În primă instanță, Coste a fost condamnat de Tribunalul Sălaj la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru un prejudiciu de peste 530.000 de lei.
În dosar a mai fost cercetat si Majaru Vasile, pentru complicitate la evaziune fiscala, insa el a fost achitat. Majaru este insa obligat sa plateasca 74.482 de lei. Totodata, magistratii au mai decis sa mentina sechestrul asigurator impus printr-o ordonanta din luna martie a anului 2013 fata de bunurile lui Coste Romeo Horea. Bunurile care se afla sub sechestru asigurator sunt un teren situat in Zalau si un autoturism marca Mini Cooper marca RC31 din anul 2003.

Potrivit graiulsalajului.ro, Coste Romeo se face vinovat ca a emis 126 de facturi fiscale false pe care erau trecute ca vandute materiale de constructii. Firma lui Coste Romeo era SC Sidermet Plast SRL din Stana. Procesul a durat mai bine de un an si jumatate, timp in care au avut loc 14 infatisari in fata magistratilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here