UPDATE:

EXCLUSIV!

După ce s-a vehiculat că prodecanul Victor Rusa și avocații Călin Iuga, Mircea Pop, Cristina Cuibuș și Mihai Bejenaru demisionează, potrivit ultimelor informații obținute de Gazeta de Cluj, prodecanul, precum și avocații Călin Iuga, Cristina Cuibuș și Mihai Bejenaru nu mai demisionează. Rămâne în picioare doar demisia lui Mircea Pop, însă surse informează că și subsemnatul ia în calcul retragerea demisiei.

Știre inițială:

Potrivit surselor „Servus, Cluj!”, unul dintre prodecani și patru consilieri din cadrul Consiliului Baroului au renunțat la funcție. Este vorba despre prodecanul Victor Rusa și avocații Călin Iuga, Mircea Pop, Cristina Cuibuș și Mihai Bejenaru.

Gestul lor vine la o zi după ce mai mulți avocați stagiari au protestat în fața Curții de Apel Cluj, nemulțumiți de modul în care s-a desfășurat examenul de definitivat.

Contactat de „Servus, Cluj!”, prodecaul Victor Rusa nu a dorit să comenteze. „Nu doresc să comentez, nu vreau să dau nici o declarație pe tema asta”, a spus Rusa.

Nici avocatul Mihai Bejenaru nu a dorit să explice motivele demisie. „Sunt chestiuni care țin de comunitatea profesională și le vom dezbate în cazul comunității profesionale. Nu doresc să fac declarații pe această temă. Nu confirm și nici nu infirm faptul că demisia are legătura cu protestul avocaților stagiari”, a declarat Bejenaru pentru „Servus, Cluj!”.

În schimb, avocatul Mircea Pop a postat un mesaj pe rețelele de socializare. „Pentru colegii mei, avocații din Baroul Cluj: azi am renunțat la calitatea mea de reprezentant al Baroului Cluj în INPPA Centrul Teritorial Cluj și mi-am dat demisia din funcția de director executiv adjunct al aceluiași Centru. Lipsa de reacție a conducerii acestui Centru, precum și a conducerii Baroului Cluj, față de modul de organizare a examenului de absolvire INPPA sesiunea noiembrie 2020, sunt incompatibile cu modul meu de a înțelege apărarea avocaților stagiari, aflați acum într-o situație de neacceptat. Dacă organele reprezentative ale avocaților nu îi apără in momente dificile, cine sa îi apere? Rămân alături de avocați și de apărarea lor, așa cum am făcut-o întotdeauna. Susțin viitorul avocaturii, reprezentat de cei aflați la începuturile profesiei!”, a scris Mircea Pop pe Facebook.

Citește și: Protest în mai multe orașe, inclusiv în Cluj-Napoca. Avocații stagiari au ieșit în stradă după examenul de definitivat

1 COMENTARIU

  1. Daca va pasa de stagiari stimate domn trebuia sa fiti in mijlocul lor cand faceau greva mai ales ca sunteti consilier si fost decan. La placinte inainte la razboi inapoi oare care este substratul????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here