Eugen Dimitriu, clujeanul despre care Gazeta de Cluj a scris mai multe materiale cu privire la starea sa de sănătate și modul în care este tratat de către angajații de la Spitalul de Boli Psihiatrice Cronice Borșa, a fost dat afară din spital luni, 2 mai, aceștia precizând că starea sa de sănătate s-ar fi ameliorat și nu mai este nevoie de îngrijire.

Fiica acestuia, Lavinia Dimitriu, care a ajuns în România în urmă cu câteva zile s-a trezit că tatăl ei, care este cardiac și are probleme psihice, în stradă, lucru pe care nu l-a acceptat și a sunat imediat poliția și avocatul.

„Sunt în stare de șoc. Nu pot să cred că așa ceva se poate întâmpla într-un spital din România în 2023. Tatăl meu are nevoie de îngrijire medicală constantă. A fost ani de zile în spitale internat. Nu-mi vine să cred”, a precizat Lavinia Dimitriu pentru ziarul nostru.

Reamintim că la sfârșitul lunii martie, Lavinia Dimitriu a primit o notificare din partea Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa, prin care este înștiințată că starea de sănătate a tatălui ei este ameliorată, fiind mult mai liniștit, coerent, fără simptomatologie psihotică, iar menținerea sa în spital nu mai este justificată. Astfel, conducerea spitalului a decis externarea sa în data de 11 aprilie 2023. În continuarea notificării, Lavinia Dimitriu este informată de faptul că în cazul în care nu va fi prezentă în ziua indicată în vederea externării tatălui ei, spitalul va sesiza instanțele judecătorești în vederea obținerii unui titlu executoriu privind respectarea de către Lavinia a obligațiilor legale ce-i revin în calitate de tutore.

„În continuare, vom proceda la punerea în executare a hotărârii judecătorești și vom solicita instanței de executare obligarea dumneavoastră la plata unei penalități de 1000 de lei stabilită pe zi de întârziere, până la executarea de către dvs a obligației prevăzute în titlul executoriu”, se mai arată în notificare.

Nu este prima dată când Spitalul Borșa se joacă de-a Dumnezeu cu Eugen Dimitriu. Reamintim că din 20 ianuarie 2023 i-a fost suspendată medicația cu tablete Eliquis, atât de necesare sănătății sale. Ea a revenit din Suedia pe 28 ianuarie 2023, iar șefa spitalului, Diana Țucra, i-a spus clar că tatăl ei trebuie să se descurce singur, fără asistenții sociali. Mai mult decât atât, Lavinia va trebui să descopere o soluție inovatoare prin care să procure medicamentul indispensabil tatălui ei din exteriorul spitalului, în ciuda faptului că se află la 3.000 de kilometri distanță.

1 COMENTARIU

  1. pai regatenii astia cu nume de dimitriu n-au auzit ca-n corhazurile din clooj timpul maxim de internare este de 3 zile,zile in care trebuie sa dai si spaga de rigoare la inaltul felcer sef de camera…. rulajul trebuie sa fie mare… deeee zicea nkvd psd ca daca le da salarii babane la felceri o sa fie niste oameni ultracorecti…dee no stai sa vezi curva gospodina si felcer care nu umbla dupa spaga….in filme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.