Proiectul prin care fina lui Emil Boc si nevasta senatorului PDL Alin Tise, Camelia Tise, doreste construirea unui bloc de 14 nivele in spatele Pietei Mihai Viteazul a fost respins de catre Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajare a Teritoriului(CTATU). Pe scurt, familia Tise si-a incercat norocul cu un proiect neconform crezand ca va reusi sa treaca acest proiect pe vechiul Plan Urbanistic General(PUG), mai ales ca insusi primarul si nasul lor de cununie a anuntat ca noul PUG va intra in vigoare cel mai probabil in luna mai.

Citeste pe aceeasi tema si:

Tise il da in judecata pe Penescu. Despre cine spune senatorul “sa mearga la puscarie”

Primarul Emil Boc, seful CTATU, a semnat documente in timpul prezentarii proiectului imobiliar al finilor sai. Cand a observat ca este filmat de ziaristii Gazeta de Cluj, el a dispus mutarea reporterilor in alta parte a salii. Tinem sa precizam ca inainte de prezentarea proiectului dezvoltat de finii sai, oamenii stateau in toata sala, chiar in fata proiectelor. Acest lucru nu l-a deranjat pe Emil Boc din semnarea documentelor in timpul prezentarii.

Mai mult, Virgil Pop, secretarul comisiei zonale a Monumentelor Istorice, a declarat in exclusivitate pentru Gazeta de Cluj ca s-a incercat fentarea avizului si ca acest proiect nu ar fi reusit niciodata sa primeasca aviz de la comisia de monumente. De altfel, arhitectii i-au cerut proiectantului acest lucru. Insusi proiectantul a recunoscut in pledoaria proiectului imobiliar al familiei Tise ca afisajul nu respecta actualul proiect: „mai este inca o afisare care este afisata pe panou.”

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=8OVGKyZXpDc&feature=youtu.be[/youtube]

Familia Tise vrea sa construiasca un bloc format din parter si trei etaje pe strada Ploiesti, iar in spate un alt imobil format din parter si 12 etaje. „Imobilul propus se va alipi de imobilul in curs de executie la nr.  13, Europa Business Center„, arata reprezentantul proiectantului.

proiect bloc familia tise

Citeste pe aceeasi tema:

Familia senatorului Tise construieste un bloc de 12 etaje in spatele Pietii Mihai Viteazu

 

„Nu, imobilul nu are valoare istorica. In principiu poate fi reciclata integal, dar ce se propune e monstruos. Nu s-a trecut pe la comisia monumentelor. Daca s-ar fi trecut cu siguranta s-ar fi dat un aviz negativ. Cred ca din acest motiv s-a fentat avizul”, a declarat in exclusivitate pentru Gazeta de Cluj Virgil Pop.

Vom reveni cu amanunte pe acest subiect si cu video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.