Daniel Tămaș, fostul șef al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC), instituție subordonată Consiliului Județean, cel care a fost dat afară din funcție pentru „incompetență profesională” și luat „sub aripa” ministrului Muncii pentru o perioadă scurtă de timp (potrivit surselor noastre, el a fost „executat” de către Vasile Dîncu din această funcție deoarece numirea lui s-a făcut la propunerea deputatului din Maramureș, Gheorghe Simon, fără ca fostul ministru al Apărării să fie consultat) a devenit, de curând, consilier la cabinetul președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
Este cunoscut faptul că Daniel Tămaș a fost într-un scandal continuu cu actualul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe, încă din 2016, când acesta a decis să inițieze o comisie de disciplină pentru a evalua activitatea managerială a lui Tămaș. Șeful Consiliului Județean Cluj a criticat public modul în care Tămaș a decis să conducă DGASPC Cluj, referindu-se la plângerile primite privind angajările în cadrul centrelor sociale ale instituției și la cheltuielile de investiții. Comisia a ajuns la concluzia că Tămaș trebuie sancționat cu o reducere de 20% a salariului timp de 3 luni.
Ulterior, Tișe și vicepreședintele Marius Mânzat l-au evaluat din nou pe Tămaș conform regulamentului instituției. În calitate de ordonator principal de credite, administrația județeană era responsabilă să îl evalueze pe managerul DGASPC la final de an. Tămaș a primit o notă nesatisfăcătoare de la cei doi lideri ai administrației județene și Consiliul Județean a aprobat desfacerea contractului său de muncă.
După desfacerea contractului său de muncă, Daniel Tămaș a contestat decizia Consiliului Județean în instanță, însă a pierdut procesul după trei ani de luptă. Instanța a decis că măsura luată de Consiliul Județean din 2017 – care a notat activitatea lui Tămaș cu 1,25, acordându-i calificativul „nesatisfăcător” – a fost corectă, și că fostul șef social-democrat nu mai avea dreptul să ocupe funcția de conducere la DGASPC Cluj.
Revenind la numirea sa ca „mâna dreaptă” a lui Budăi, Tămaș a obținut postul de „consilier” al Ministrului Muncii datorită intervenției și sprijinului deputatului Gheorghe Șimon din Maramureș. Acesta l-a susținut și în trecut, când a preluat conducerea organizației județene a PSD Cluj Napoca, iar Tămaș s-a remarcat printre apropiații săi, împreună cu Dorin Chirteș. Astfel, după câțiva ani, Tămaș a fost recompensat cu acest post călduț în minister.
Urmează să vedem cât timp va sta, Daniel Tămaș, în postul de consilier al șefului CJ Bistrița-Năsăud.
Citește și: Fostul șef de la Protecția Copilului, reșapat și înșurubat în Ministerul Muncii