Daniel Tamaș, fostul șef de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC), dat afară pe motive de incopetență, a fost angajat într-un post de consilier la Ministerul Muncii.

Cum și-a obținut Tămaș postul în Ministerul Muncii: prin intervenția și sprijinului  deputatului de Maramureș, Gheorghe Șimon, omul pe care la un moment dat Marcel Ciolacu l-a teleportat la Cluj Napoca, să preia frâiele organizației județene a PSD. Daniel Tămaș s-a remarcat, la momentul respectiv, printre fidelii colaboratori ai lui Șimon, alături de Dorin Chirteș, iar câțiva ani mai târziu își primește și răsplata, obținând acest locșor călduț de „consilier” al Ministrului Muncii, Marius Budăi.

La șefia DGASPC Cluj, Daniel Tămaș a ajuns tot cu ajutor politic, imediat după 2012, când conducerea Consiliului Județean Cluj a fost câștigată de „USL” (vechea uniune dintre PNL și PSD), respectiv de președintele Horea Uioreanu și vicepreședintele Ioan Oleleu. Într-un exces de epurare instituțională (eliminarea vechilor funcționari care au făcut echipă cu vechiul lider al Consiliului Județean, Alin Tișe), Ioan Oleleu a fost cel care a insistat ca Tămaș să preia conducerea DGASPC, în ciuda controverselor care-l vizau pe acesta și a scrisorilor angajaților instituției care-i contestau abilitățile de manager.

În 2016, din postura de liberal, Alin Tișe a revenit la conducerea Consiliului Județean Cluj, astfel că el a început răfuiala cu instituția lui Tămaș, înființând o comisie de disciplină, pentru a evalua activitatea managerială. Tișe a lansat în public mai multe reproșuri la adresa lui Tămaș, susținând că ar fi primit mai multe plângeri privind modul în care s-au făcut unele angajări în cadrul centrelor sociale ale DGASPC, dar și legat de unele cheltuieli de investiții angajate de conducerea instituției. În baza constatărilor acestei Comisii, Tămaș a fost sancționat cu tăierea din salariu a unui procent de 20% , pe o perioadă de 3 luni. Ulterior, Tișe și vicepreședintele Marius Mânzat s-au întrunit pentru a-i evalua activitatea lui Tămaș, conform  regulamentului instituției. În calitate de ordonator principal de credite, administrația județeană are această sarcină de a-l evalua pe managerul DGASPC, la final de an. Nota acordată lui Tămaș de către cei doi lideri ai administrației județene a fost de 1,25, adică i s-a acordat alificativul nesatisfăctor.  Plenul Consiliului Județean – care avea atributul de a aproba sau de a respinge acest rezultat al evaluării – a votat favorabil, astfel că lui Tămaș i-a fost desfăcut contractul de muncă, arată actualdecluj.ro.

Cum era de așteptat, Daniel Tămaș a contestat decizia Consiliului Județean în justiție, dar n-a reușit să obținut câștig de cauză. Trei ani a durat acest proces, ca în final instanța să se pronunțe cum că decizia Consiliului Județean din 2017 – prin care Tămaș a fost notat cu nota 1,25, obținând calificativul „nesatisfăctor”  – a fost corectă, și că social-democratul nu mai are ce căuta, oficial, la șefia DGASPC Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Slabă rezerva de cadre are PSD, dacă a fost „obligat”să apeleze la unul ca Tamas!!!
    Deci vorbim de…. competență, vă dați seama cît de competent este acest sforar de Tamaș,. ..
    La tras sforile și încălcat legea este as(la DGASPC deviză de conducere a lui era:EU SUNT LEGEA)
    Ori cum protecție la DNA Cluj a avut din plin, altfel la cate încălcării a Legii a făcut altul primea pe puțin 10ani.
    Rușine PSD,, tot voi a-ți rămas!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here