Finul senatorului Alexandru Cordos(PSD), Valentin Tatar, a semnat un acord de recunoastere cu fostii lui colegi de la Directia Nationala Anticoruptie(DNA) pentru trei dosare diferite, conform unor surse oficiale. Tatar era ciripitorul PSD din interiorul organului anticoruptie. Greii PSD-ului Oleleu, Lapusan si Cordos sunt doar cativa dintre beneficiarii informatiilor.

UPDATE: Remus Lapusan ne-a trimis ulterior un drept la replica. Gazeta de Cluj va solicita un punct de vedere de la procurorii DNA sa vada daca informatia prezentata de liderul PSD Cluj este sau nu adevarata:

ÔÇ×Informa╚Ťia prezentat─â de dumneavoastr─â ├«n privin╚Ťa subsemnatului este una incorect─âÔÇŁ Remus L─âpu╚Öan.

Fostul ofiter DNA Valentin Tatar a recunoscut de doua ori ca a oferit informatii nedestinate publicitatii, dar si ca a avut o alta tentativa de a oferi acest gen de informatii. Persoanele implicate in dosarele in care acesta este cercetat inca sunt urmarite penal in cele trei dosare. Conform unor surse din apropierea anchetei, doua dintre faptele lui Valentin Tatar corespund art 12 lit b din legea 78/2000, iar cea de tentativa este legata de art 32 din Codul Penal. Pentru primele doua fapte a primit o pedeapsa de 1 an, iar pentru ultima fapta a primit sase luni, iar intelegerea finala a fost de un an si sase luni pe un termen de incercare de doi ani.

Masura va fi verificata de un judecator de la Tribunalul Cluj, insa surse din apropierea institutiei ne-au declarat ca exista sanse foarte mici ca procesul sa se desfasoare cu usile inchise. Cu toate ca acest gen de procese sunt deschise publicului, magistratul va putea decide sa faca procesul secret la cererea partilor.

Ioan Oleleu, Remus Lapusan si Alexandru Cordos ar fi doar o parte dintre oamenii care ar fi primit informatii de la ofiterul DNA Valentin Tatar, potrivit unor surse. Nici Ioan Oleleu, dar nici Alexandru Cordos nu au putut fi contactati de ieri pentru a oferi un punct de vedere. Cel mai probabil ei sunt cercetati penal in celelalte trei dosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.