UPDATE: Fostul deputat PDL, Ioan Oltean, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Cluj faptul că nu dorește să se reîntoarcă în politică.

„Nu mi-am făcut însă niciun fel de socoteală în privința această, însă rămâne să analizez compatibilitatea mea cu politica. Nu știu în ce măsură și dacă mă mai pot alătura echipei de astăzi a partidului și dacă mă pot adapta și răspunde politicii de astăzi”, a declarat Ioan Oltean.

„Deocamdată mă bucur că în sfârșit am scăpat, după 5 ani de batjocură”, a mai subliniat fostul deputat PDL, în contextul în care ultimul său dosar a fost clasat de către autoritățile judiciare.

Știre inițială: Ioan Oltean a scăpat de acuzații. Procurorii au clasat și ultimul dosar al fostului deputat PDL, în care au fost implicați și Negurici Sergiu și Rotaru Mihai.

Decizia autorităților judiciare a fost luată după ce Ioan Oltean a fost cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Clasarea dosarului a avut loc datorită faptului că „fapta nu există”, potrivit procurorilor.

Ce scrie în cazul de clasare

Potrivit cazului de clasare, „inculpații Oltean Ioan, Negurici Sergiu și Rotaru Mihai sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave facă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prevăzută de art. 48 din Codul Penal rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Cod Penal și art. 309 din Cod Penal” au scăpat de acuzații „întrucât fapta nu este prevăzută de lege penală”.

A avut loc „clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru un altul un folos necuvenit, faptă prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Cod Penal, întrucât (fapta) nu există”, mai scrie în cazul de clasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.