Producatorul german de automobile, Porsche, isi va deschide o divizie de soft in Cluj, anunta surse din domeniul auto din Germania. Compania de IT va avea aproximativ 200 de angajati in cadrul companiei din Cluj. Piata de IT din Cluj este intr-o continua dezvoltare, numeroase companii de talie mondiala fiind interesati de capacitatile de programare ale absolventilor universitatilor de profil din Cluj-Napoca.

Citeste mai multe pe aceasta tema aici::

Toamna preluarilor in IT: Intel cumpara o companie de soft din Cluj. Un alt colos ii cumpara pe clujenii de la Evoline

Valoarea unei actiuni a companiei Porsche Automobil se tranzactioneaza pe 11 decembrie 2013 cu 72 de euro. Compania Porsche Automobil vinde masini din gamele Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Porsche, Bugatti, Scania, dar si camioanele MAN. Majoritatea operatiunilor companiei se desfasoara in Europa, America de Nord, America de Sud, dar si in zona Asia-Pacific. Sediul companiei este in Stuttgart, Germania.

Porsche a realizat in 2012 o cifra de afaceri de 13,9 miliarde de dolari(10,1 miliarde de euro), iar in primele noua luni ale anului 2013 compania a avut un profit de 1,99 miliarde de euro(2,7 miliarde de dolari).

Trei colosi din IT, Intel, Accenture si NTT Data, au preluat companii clujene din domeniu in aceasta toamna.

Gazeta de Cluj a cerut un punct de vedere oficial din partea companiei Porsche. In cazul in care acestia vor dori sa confirme sau sa infirme informatia, vom publica ulterior acest lucru. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here