Oficialii Primariei municipiului Cluj-Napoca au cerut oprirea lucrarilor pentru blocurile de pe strada Macesului, conform unor surse din interiorul institutiei. Reprezentantii biroului mass-media au spus ca nu pot spune nimic pe aceasta tema si ca vor reveni cu o declaratie oficiala.

„Am instiintat beneficiarul de faptul ca prefectul a contestat in contencios administrativ autorizatiile. Noi asta am putut sa facem. Fiind contestata autorizatia de constructie aceasta se suspenda”, arata reprezentantii biroului mass-media al Primariei Cluj-Napoca la solicitarea Gazeta de Cluj.

Reamintim ca actiunea a fost demarata inca de luni de catre Prefectura Cluj, iar Emil Boc a fost obligat conform legii sa suspende autorizatia de constructie a societatii Synesis Development. Societatea este detinuta de Ana Campean, Carmen Vonica, Beniamin David, Marius Valentin Crisan, Petru David, Ioan David si Lucian Alin Vonica. Capul afacerii ar fi Beniamin David. Investitia, derulata in principal de catre Beniamin David, ar fi evaluata la 11 milioane de euro.

 

„HCL Cluj-Napoca nr.458/4.11.2008 şi cinci autorizaţii de construire emise de primarul Municipiului Cluj-Napoca, au fost apreciate ca nelegale. S-a solicitat instanţei anularea actelor administrative, suspendarea autorizaţiilor de construire, oprirea lucrărilor, precum şi demolarea construcţiilor deja realizate. Acţiunea face obiectul dosarului nr.1467/117/2014 aflat pe rol la Tribunalul Cluj şi a fost înregistrată la data de 14.03.2014. Motivele care au stat la baza formulării acţiunii în contencios administrativ sunt următoarele: încălcarea prevederilor legale în vigoare referitoare la schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi, încălcarea prevederilor legale în vigoare referitoare la promovarea Planurilor Urbanistice Zonale cu scop declarat de promovare a unui anumit proiect de investiţii, încălcarea prevederilor legale în vigoare privind nerespectarea regimului de înălţime şi aspectul exterior al clădirilor, totodată nu au fost respectate normele în vigoare referitoare la asigurarea gradului de însorire a locuinţelor. De asemenea, Instituţia Prefectului a solicitat Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Stat în Construcţii să informeze beneficiarii cu privire la necesitatea opririi lucrărilor.
Prin HCL Cluj-Napoca nr.458/4.11.2008 a fost aprobat PUZ- ansamblu mixt de locuinţe şi dotări pe str. Măceşului est, Cluj-Napoca”, se arata intr-un comunicat de luni al Prefecturii Cluj.

Foto: transilvaniareporter.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here