Oficialii Primariei municipiului Cluj-Napoca au cerut oprirea lucrarilor pentru blocurile de pe strada Macesului, conform unor surse din interiorul institutiei. Reprezentantii biroului mass-media au spus ca nu pot spune nimic pe aceasta tema si ca vor reveni cu o declaratie oficiala.

„Am instiintat beneficiarul de faptul ca prefectul a contestat in contencios administrativ autorizatiile. Noi asta am putut sa facem. Fiind contestata autorizatia de constructie aceasta se suspenda”, arata reprezentantii biroului mass-media al Primariei Cluj-Napoca la solicitarea Gazeta de Cluj.

Reamintim ca actiunea a fost demarata inca de luni de catre Prefectura Cluj, iar Emil Boc a fost obligat conform legii sa suspende autorizatia de constructie a societatii Synesis Development. Societatea este detinuta de Ana Campean, Carmen Vonica, Beniamin David, Marius Valentin Crisan, Petru David, Ioan David si Lucian Alin Vonica. Capul afacerii ar fi Beniamin David. Investitia, derulata in principal de catre Beniamin David, ar fi evaluata la 11 milioane de euro.

 

„HCL Cluj-Napoca nr.458/4.11.2008 ┼či cinci autoriza┼úii de construire emise de primarul Municipiului Cluj-Napoca, au fost apreciate ca nelegale. S-a solicitat instan┼úei anularea actelor administrative, suspendarea autoriza┼úiilor de construire, oprirea lucr─ârilor, precum ┼či demolarea construc┼úiilor deja realizate. Ac┼úiunea face obiectul dosarului nr.1467/117/2014 aflat pe rol la Tribunalul Cluj ┼či a fost ├«nregistrat─â la data de 14.03.2014. Motivele care au stat la baza formul─ârii ac┼úiunii ├«n contencios administrativ sunt urm─âtoarele: ├«nc─âlcarea prevederilor legale ├«n vigoare referitoare la schimbarea destina┼úiei terenurilor amenajate ca spa┼úii verzi, ├«nc─âlcarea prevederilor legale ├«n vigoare referitoare la promovarea Planurilor Urbanistice Zonale cu scop declarat de promovare a unui anumit proiect de investi┼úii, ├«nc─âlcarea prevederilor legale ├«n vigoare privind nerespectarea regimului de ├«n─âl┼úime ┼či aspectul exterior al cl─âdirilor, totodat─â nu au fost respectate normele ├«n vigoare referitoare la asigurarea gradului de ├«nsorire a locuin┼úelor. De asemenea, Institu┼úia Prefectului a solicitat Prim─âriei Municipiului Cluj-Napoca ┼či Inspectoratului de Stat ├«n Construc┼úii s─â informeze beneficiarii cu privire la necesitatea opririi lucr─ârilor.
Prin HCL Cluj-Napoca nr.458/4.11.2008 a fost aprobat PUZ- ansamblu mixt de locuin┼úe ┼či dot─âri pe str. M─âce┼čului est, Cluj-Napoca”, se arata intr-un comunicat de luni al Prefecturii Cluj.

Foto: transilvaniareporter.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.