Interlopul Adrian Groșan a renunțat la serviciile avocatei Sonia Almaș, cea care l-a reprezentat în instanță de-a lungul anilor în procesele penale. Acesta și-a schimbat strategia de apărare și l-a angajat pe avocatul clujean Radu Chiriță pentru a-l reprezenta în fața magistraților după ce a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri.

Avocata Sonia Almaș îl reprezintă în instanță pe Tudor Cîrje, unul dintre inculpații săltați de DIICOT pentru trafic de droguri alături de Groșan. Reamintim că Tudor Cîrje a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, în urma accidentului rutier în care Gabriela Rîpan și-a pierdut viața.

Amintim că la data de 07 aprilie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea înculpaților Adrian Groșan, Tudor Cîrje și Horea Popa pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La aceeași dată, magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea preventivă a celor trei bărbați pentru o perioadă de 30 de zile.

Prinși cu aproape 50 de kilograme de droguri

Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu vara anului 2022 cei trei inculpați au procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

La data de 06.04.2023, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kilograme de canabis.
Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, în interiorul unui autoturism au fost identificate și ridicate cantitățile de peste 26 de kilograme canabis și 18 kilograme substanță cristalină (3-CMC).
De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și indisponibilizate sumele de peste 340.000 de lei și 4000 de euro.

3-CMC, pe lista drogurilor de mare risc

Interlopul Adrian Groșan riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, după modificările Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, din 1 martie 2023.

Potrivit art. 2 din Legea nr. 143 din 26 iulie 2000:

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

3-Cloretcatinona (cunoscută şi ca 3-CMC şi clofedronă) este un medicament stimulant din clasa catinonei. 3-CMC promovează eliberarea de dopamină şi serotonină.

Citește și: Vezi ce vilă și bolid de lux are interlopul Adrian Groșan, arestat recent pentru trafic de droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.