Horea Uioreanu, seful PNL Cluj, a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL la nivel national, alaturi de intreaga conducere a partidului si de Crin Antonescu. El va ramane in continuare presedinele organizatiei judetene PNL Cluj, la discutia cu sefii partidului hotarandu-se ca nu vor mai fi alte repercursiuni. Uioreanu a spus ca este multumit de rezultatul pe care l-a obtinut. Chiar daca PNL nu a mai obtinut de mult rezultate atat de proaste in alegerile din judetul Cluj, Uioreanu spune ca este multumit de rezultate si se consoleaza ca sunt cu mult peste limita nationala. El spune ca nu vor fi alte masuri si ca atat el, cat si Ioan Petran, isi vor mentine functiile de conducere ale organizatiilor judetene si respectiv municipale ale PNL.

„S-a votat in delegatia permanenta propunerea biroului politic de a face trecerea la PPE. S-a mai votat si demisia in bloc a presedintelui si a membriilor biroului politic national, unde si eu eram vicepresedinte, si convocarea unei alte delegatii a biroului permanent pentru miercuri in care se va hotari data congresului.
Vom face o analiza a fiecarei organizatii cum si-a indeplinit tintele si pot sa ma mandresc ca exista si organizatii care au obtinut 75% scor electoral pentru PNL: Sanmartin 75%, Borsa, 74%, Vad, 71%, Catcau 64% si Recea Cristu 62%. Acestea sunt primele cinci scoruri ale PNL in judetul Cluj.
Noi am pierdut pe urban si asta e valabil in toata tara. Dau un exemplu, desi poate nu e cel mai fericit, si Timisoara si Oradea cu primari PNL au obtinut 12 la suta. Noi am obtinut 10% fara primari PNL.
22% a fost targetul nostru, chiar si pe plan national a fost un target care nu s-a indeplinit. S-a facut analiza a rezultatelor din teritoriu si s-a convenit ca nu vor fi alte repercursiuni. Clujul nu sta cel mai rau. Sta undeva bine peste linia de mijloc.

Vom veni la Cluj si vom face o intalnire cu toti presedintii de organizatii. Sunt unele cu rezultate foarte proaste. Am inteles ca fenomenul de pe urban este valabil in toata tara. La Bucuresti toate sectoarele au votat sub 10% pentru PNL.
Respect rezultatul pe care Horia Sulea l-a obtinut acolo la Floresti, de 18-19 la suta, dar pentru aia nu trebuie sa imi ceara mie demisia(n.r. a fost intrebat daca isi va da demisia dupa ce i-a fost ceruta de primarul din Floresti, Horia Sulea). Fiecare raspunde in localitatea lui.
Nu cred ca am fost tradat. Primarii au tras foarte mult si rezultatele sunt chiar foarte bune. La Floresti se putea mult mai mult, dar a suferit acelasi efect care a fost in zona urbana. Totusi e un rezultat bun”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Horea Uioreanu, liderul liberalilor clujeni si presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Primarul Florestiului, Horia Sulea, si deputatul liberal Adrian Oros, i-au cerut demisia lui Uioreanu din functiile de conducere detinute la nivel judetean. Acesta a zis ca nu se va supune.

Articol in curs de actualizare.

2 COMENTARII

  1. Rezultatul bun obtinut la alegeri se datoreaza si persoanelor care din punct de vedere moral si profesional nu meritau sa fie puse in posturi de conducere da catre PNL: Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Manescu, Eugen Cecan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here