O delegaţie comună a Consiliul Judeţean Cluj şi a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, condusă de Vakar Istvan, va participa pentru expozitia Clujul- Oraşul Comoară. Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 noiembrie 2014, la invitaţia Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, la o serie de manifestări culturale dedicate susţinerii Clujului la titlul de „Capitală Culturală European” în anul 2021.

Astfel, în data de 14 noiembrie 2014, cu începere de la ora 12.00, la Galeria de Artă a Centrului Regional pentru Educaţie Estetică „Tineretul Bucovinei” din Cernăuţi (Ucraina) va avea loc vernisajul expoziţiei „Clujul – oraşul comoară”, o prezentare publică itinerantă de promovare a Clujului şi a artiştilor săi care a poposit în mai multe localităţi din România, printre care Bucureşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Alba Iulia, Carei, Turda, sub diverse denumiri: „Iubesc Clujul”, Iubesc Clujul, iubesc Turda”, „Cluj-Kolozsvar-Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Despre Cluj”. În acest an, expoziţia a mai putut fi admirată la Galeriile „Gheorghe Naum” din Brăila, Galeriile „Ştefan Luchian” din Botoşani, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, precum şi în municipiul Chişinău, Republica Moldova.

Sunt foarte încântat de faptul că acest proiect, unic în România, va trece din nou graniţele ţării noastre, oprindu-se într-o regiune în care aproape 20% dintre cetăţeni sunt de naţionalitate română. Cernăuţiul este o zonă importantă pentru români, fiind recunoscută pentru caracterul său multinaţional şi multicultural, astfel încât sunt absolut convins de faptul că această expoziţie de cunoaştere a judeţului nostru va avea succesul scontat, contribuind la efortul instituţional comun de susţinere a Clujului la obţinerea titulaturii de Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, a declarat domnul Vicepreşedinte Vakar Istvan.

Expoziţia „Clujul – oraşul comoară” prezintă o nouă viziune a cursanţilor Şcolii de Arte – generaţia 2014 – asupra subiectului „Cluj”, subiect care a fost supus atenţiei artistice tuturor cursanţilor care au frecventat Şcoala de Arte Cluj în ultimii patru ani la secţia arte vizuale. Astfel, vor expune următorii cursanţi ai claselor de pictură, grafică şi tehnici în pictură: Liliana Mihacea, Eugenia Ursu, Iulia Todică, Alexandra Morariu, Tudor Schimbischi, Alexandru Sima, Margareta Pentelescu, Paulina Pop, Alexandru Ciocnadi, Stela Varga, Iulia Gugu, Irina Stănuţă, Ramona Vulturar, Rozalia Ilyes, Elena Marinca, Bogdana Milea, Teodora Gavriluţ, Diana Hoţiu, Maria Duşa, Cristina Mureşan, Monica Iluţiu, Elisabeta Vişovan, Amalia Crişan, Silvia Dragoş, Barabas Despina, Daniel Cosma, Mihaela Bărbos, Rodica Petruş, Eduard Kadar, Raluca Ilieş, Adriana Buza, Teodora Mnerie, coordonaţi de către experţii Melinda Farkas, Fabian Arpad, Duiliu Crişan. De asemenea, vor fi expuse şi lucrările realizate în cadrul proiectului „Clujul văzut de un oşean”, autor fiind absolventul Şcolii de Arte Satu Mare, Vasile Marina.

Această manifestare este rodul bunelor relaţii de colaborare care s-au stabilit între Şcoala de Arte din Cluj-Napoca şi Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, existând în acest sens mai multe proiecte comune aflate în desfăşurare, atât în beneficiul propriilor cursanţi, cât şi a comunităţilor cultural-artistice româneşti din Cluj şi, respectiv, Cernăuţi. Vernisarea expoziţiei „Clujul – oraşul comoară” face parte dintr-un şir de activităţi înscrise în Jubileul de 10 ani al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi.

De asemenea, în perioada 14 – 16 noiembrie 2014, tot la Cernăuţi, va avea loc cea de-a X-a ediţie a Festivalului – Concurs „În grădina cu flori multe”, festival la care participă concurenţi din Ucraina, Republica Moldova şi România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.