Expoziţia „Românii spre Marea Unire” a fost vernisată joi la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi se încadrează în șirul de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Ea cuprinde artefacte, documente de arhivă, materiale cartografice, manuscrise şi tipărituri, obiecte cu valoare memorialistică, atât din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, cât şi de la alte instituţii din ţară. Numeroase exponate au o încărcătură simbolică aparte, ele aducând în prim-plan reperele pe care le-au avut românii în momentul Marii Uniri.

Prin intermediul lor, publicul vizitator este invitat să parcurgă etapele fundamentale ale istoriei românilor, cu nenumărate valenţe europene. Totodată, sunt prezentate eforturile politice, culturale, militare depuse de-a lungul timpului în vederea realizării unităţii naţionale”, conform Muzeului de Istorie a Transilvaniei.

Expoziţia „Românii spre Marea Unire” este finanţată de Ministerul Culturii şi Identității Naționale, în cadrul programului dedicat aniversării Centenarului, și va fi deschisă în perioada 29 noiembrie 2018 – 28 aprilie 2019.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here