Maine se va inaugura expozitia Lvmen est omen, care oferă o viziune inovatoare asupra istoriei iluminatului, din antichitate până în epoca modernă. Expoziția, realizată sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveției în România și sub girul științific al Universității Babeș-Bolyai și al Academiei Române, Filiala Cluj, este coordonată de unul dintre cei mai importanți specialiști europeni în domeniul istoriei iluminatului, dr. Laurent Chrzanovski (Geneva).
Expoziția este realizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca, cu colaborarea Muzeului de Artă şi Istorie Geneva, Muzeului de Etnografie din Geneva și Muzeului Orașului Nisa, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român (Bucureşti), Complexul Muzeal Național ASTRA (Sibiu), Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (Tulcea), Muzeul Naţional Brukenthal (Sibiu), Muzeul Civilizaţiei Dace şi Romane (Deva) și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (Cluj-Napoca), și, de asemenea, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului, Institutului de Studii Sud-Est Europene și Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.
Interactivitatea multimedia a expoziţiei a devenit posibilă datorită Swiss Webacademy (Sibiu), în timp ce efectele luminoase sunt asigurate cu sprijinul Club Midi (Cluj-Napoca).
Proiectul beneficiază, de asemenea, de sprijinul generos al Swiss Sponsors’ Fund (Bucureşti) şi Phoenix Ancient Art (Geneva-New York).
Catalogul expoziției, prefațat de E.S. Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveției în România, și de Acad. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității Babeș Bolyai, care prezintă, în 330 de pagini, istoria ilustrată a iluminatului, este un adevărat album de tip pop-up book, primul din România care folosește cele mai noi tehnologii de realitate adăugată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.