Compania Search Corporation, una dintre firmele controlate de Michael Stanciu, a primit de la DRDP Cluj contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar edificării unui drum expres care va conecta localitatea Tureni de autostrada Transilvania.

Valoarea proiectului este de 2.3 milioane de lei fără TVA, iar durata contractului este de nouă luni, din care studiul de fezabilitate final va lua proiectantului 7 luni, iar proiectul de autorizare a lucrărilor de execuție și obținere a autorizației de construire (PAC), alături de proiectul tehnic de execuție final (PT), vor dura câte o lună fiecare.

Drumul expres Tureni – A3 va decongestiona traficul din Turda şi va asigura o nouă variantă de acces la Autostrada Transilvania dinspre Cluj-Napoca, pe lângă cea de la Gilău. Drumul este prevăzut să aibă o lungime de 5,4 km și patru benzi.

 Spre exemplu, în 2007, firma Search Corporation a câștigat licitația pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Craiova – Pitești. Valoarea contractului era de aproape 16 milioane euro și a fost semnat de directorul de atunci al CNADNR, Mihai Grecu. În 2010, aceeași firmă a luat prin licitație un contract de 783.800 euro pentru studiul de fezabilitate al tronsonului de autostradă Târgu Mureș – Ditrău. Segmentul face parte din autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni, pentru care CNADNR a contractat un studiu de prefezabilitate în 2007, în valoare de 891.266 euro, cu firma Iptana.

Pentru ca afacerea studiilor de fezabilitate să fie cât mai sigură, conform legislației ele au un termen de valabilitate de doi ani. Multe au fost realizate în perioada 2003-2010, ceea ce înseamnă că atunci când se va pune problema construirii drumurilor, vor trebui contractate altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here