Centrul Independent de Studii si Cercetari Ezoterice (CISCE) vor organiza incepand cu toamna acestui an primele cursuri ale unei facultati populare de masonerie din Romania. Gazeta de Cluj va prezinta in premiera care sunt cursurile din cadrul acestei facultati, dar si alte evenimente organizate pentru cunoasterea culturii masonice.

Centrul Independent de Studii si Cercetari Ezoterice organizeaza, incepand cu 1 octombrie, un sistem coerent de studiere a Traditiei Ezoterice Occidentale, dupa modelul universitatilor populare (invatamant pentru adulti). Oferta cuprinde 9 cursuri, insa numarul lor va creste in viitorul apropiat, promit oficialii CISCE.

Reduceri de pana la 100%

”Persoanele care se inscriu la mai multe cursuri, primesc reduceri de taxa, in functie de numarul de cursuri la care s-au inscris.
Daca aduceti cu dumneavoastra mai multi cursanti, beneficiati de reducerea taxei de participare la curs pentru dumneavoastra, proportional cu numarul de cursanti adusi (pana la 100% daca aduceti 10 cursanti). Pentru detalii, puteti suna zilnic intre orele 10.00 si 18.00 la telefonul 0744 535 097 sau trimiteti mail pe adresa vsauciuc@yahoo.com ”, arata oficialii CISCE.

Cine sunt profesorii de masonerie?

Toamna o sa facem un sistem de studii pentru adulti, un fel de universitate populara. Nu sunt acreditate. Vor fi cursuri de cultura generala, respectiv 9 cursuri care vor incepe de la 1 octombrie.
Dureaza 1 an si se studiaza chestiuni legate de cabala, de francmasonerie, de rozicrucianism. In cadrul facultatii voi fi profesor eu (n.r. Vlad Sauciuc), Zoltan Andras, Nicolae Constantin si inca doua persoane”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Vlad Sauciuc, presedinte al  Centrului Independent de Studii si Cercetari Ezoterice (CISCE).

15 zile pentru cunoasterea masoneriei

“Pe parcursul a doua saptamani, intre 10 si 25 septembrie, va oferim ocazia sa vizitati ruinele a zece fortarete Cathare, printre care celebra cetate Montsegur, unde se spune ca a fost adapostit Sfantul Graal. Vom incerca sa deslusim tainele Abatelui Sauniere, in Rennes le Chateau, vom pasi prin locuri incarcate de istorie, precum Narbonne, Carcassonne, Albi, Beziers, Montpellier sau Avignon. In exclusivitate, membrii grupului vor asista la o slujba gnostica tinuta de Arhiepiscopul Primat din Languedoc, si la o conferinta despre locul si rolul catharismului in cadrul crestinismului medieval.
De asemenea, vom vedea unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din Europa: Gorges du Galamus, Gorges du Tarn, muntele sacru Canigou, dar si misteriosul sat parasit, Perillos.  Inscrierile se fac incepand cu data de 10 mai 2011 si se incheie cand se ocupa ultimele locuri. Pretul estimativ al excursiei este de 1290 €”, se arata pe site-ul CISCE.

”Noi incercam sa facem un sistem de excursii initiatice prin aceste itinerarii care sunt de fapt excursii de studio. Primul itinerariu este cel din sudul Frantei. Cu timpul o sa incercam sa diversificam in mai multe alte itinerarii in Italia, Portugalia, Spania si Anglia”, a explicat Sauciuc.

Cursurile Facultatii de masonerie

Cursurile sunt urmatoarele:
1. Kabbala initiatica (cursul dureaza 3 ani. Primul an : Tarotul si kabbala. Se studiaza toate lamele Tarotului, Arcanele majore si cele minore, etc, cu elemente practice de arta divinatorie).
2. Introducere in studiul ezoterismului occidental. (Este un curs mai general, care abordeaza ansamblul elementelor ce compun traditia occidentala, pe care le detaliem in celelalte cursuri).
3. Franc-masoneria, intre mit si realitate -Istorie, doctrina, simboluri. (Este tot un curs programat pe durata a 3 ani, in primul an se studiaza istoria franc-masoneriei universale si simbolismul primelor 3 grade. In ceilalti ani se studiaza istoria si simbolismul riturilor de perfectiune).
4. Rozicrucienii, superiorii necunoscuti de langa noi. Se studiaza istoria rozicrucienilor, din antichitate pana azi. Organizatii, personalitati, opere, etc.
5. Martinismul si ordinele martiniste. La fel ca in cazul rozicrucienilor. Se studiaza si fragmente din operele lui Martinez de Pasqually, Saint Martin, Papus, etc.
6. Gnoza si gnosticismul. O istorie a curentelor gnostice din antichitate pana azi, cu fragmente de texte gnostice, etc.
7. Cristalele si puterile lor miraculoase. O introducere in lumea cristalelor si a terapiilor bazate pe acestea.
8. Antroposofie. Curs cu elemente teoretice (un semestru) si practice (semestrul al doilea), pornind de la teoriile expuse de Rudolf Steiner.
9. Perenialismul in viziunea lui Rene Guenon. O viziune originala a traditiei universale, prin prisma cartilor acestui mare ezoterist francez.
Fiecare curs dureaza un an universitar (circa 24 saptamani si este impartit in 2 semestre a 12 saptamani).
Cursurile se vor tine dupa amiaza, intre orele 17 si 20, de luni pana vineri, iar sambata de la 10 la 13 si de la 16 la 19.
Fiecare lectie de curs dureaza 3 ore (2 ore curs si o ora seminar imediat dupa curs), o data pe saptamana.
Fiecare curs se va organiza numai daca sunt minim 10 persoane inscrise pana pe data de 10 septembrie.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.