Curios ce putine valuri a facut în presa clujeana ordonanta DNA care a facut lumina cât de cât în scandalul licitatiei privind terenul pe care s-a construit Iulius Mall. Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean a primit neînceperea urmaririi penale. OK. Dar altele sunt lucrurile cele mai interesante în Ordonanta DNA. Procurorii Hrudei si Deritei, binecunoscuti pentru metodele lor brutale si staliniste, vor fi în continuare cercetati de catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie în baza articolului 266 din Codul Penal. Respectivul articol se refera la faptul ca “întrebuintarea de promisiuni, amenintari sau violente împotriva unei persoane aflate în cercetare, ancheta penala sau judecata, pentru obtinerea de declaratii, se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani”. Îmi aduc aminte si acum cum ofiterul BCCO Petru Filip îmi cerea “sa-i dau în primire” pe Emil Boc si pe Daniel Buda pentru ca eu sa ies din arest. Când i-am replicat ipochimenului ca nu stiu nimic compromitator despre cei doi, mi-a spus pe un ton mieros ca este mai importanta libertatea si familia mea sau ce-ar trebui sa scriu, chiar inventat, despre liderii pedisti. Uite ca nu i-a ajutat Dumnezeu. Dar ce ma mir? Gazeta a scris despre cazul unui alt clujean care a stat noua luni în arest preventiv, tinut tot de catre “marele” procuror DIICOT, Daciana Deritei, pentru ca, în final, acesta sa fie achitat de Înalta Curte. Periculos este acest lucru, ca procurorii gresesc, si avem nenumarate dovezi în cazul celor doi procurori Hrudei si Deritei, dar ei nu platesc niciodata. Ci tot noi, contribuabilii prosti, platim.
Însa lucrul cel mai mârsav este încrengatura dintre mediul putred de afaceri clujean, unii procurori si unii judecatori clujeni. Cum este posibil ca nepoata procurorului Daciana Deritei, Andrei Ramona Camelia, sa fie avocata controversatului om de afaceri Iulian Dascalu? Sau ca mama Ramonei sa fie vrisoara primara a Dacianei Deritei si secretara CJ, Mariuca Pop? Numai Daciana Deritei si prietenii ei de la Iulius Mall si de la PNL stiu asta… Iar Daciana Deritei ne ancheta pe noi pentru ca l-am “santajat”, vezi Doamne, pe clientul lui nepoata-sa si pe prietenul lui vara-sa, ma refer aici la Iulian Dascalu. Mare este nesimtirea unora pe lumea asta. Sau la faptul ca prietenul de suflet al Dacianei Deritei, politistul BCCO, Kis Korci urla la noi non-stop în timpul anchetei. Dupa aceea ne-am lamurit de ce…
Ofiterul BCCO Kis Karci a fost sponsorizat cu mii de euro de catre asa zisa parte vatamata în Dosarul Gazeta, Chimu Capusan, un campion al constructiilor pentru Politia Cluj. Dar toate la timpul lor… Si despre întelegerile oculte ale procurorilor DIICOT Cluj cu unii judecatori. Din pacate, corb la corb nu-si scoate ochii. Ma îndoiesc ca Parchetul General, în ciuda evidentelor, va începe urmarirea penala împotriva celor doi procurori. Si aici ajungem din nou la discutia privind CEDO. Te plângi la CEDO, câstigi, si statul roman nu ia, înca, din pacate, masuri împotriva magistratilor care au gresit. Un alt lucru extrem de important care rezulta din Ordonanta DNA este faptul ca potrivit expertizei facute de Parchet, firma lui Paszkany trebuia sa câstige licitatia si nu sponsorul PNL, Iulian Dascalu. Din acest motiv cauza a fost declinata Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj care-i cerceteaza pe consilierii care i-au dat pomana lui Dascalu, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Vom vedea ce decizie se va lua si aici. Iata ca dupa un an de cercetari, acesta a fost rezultatul anchetei DNA. Cum de Ordonanta DNA a venit chiar înainte de începerea campaniei electorale si cum se explica faptul ca procurorul general si-a batut joc de seful DNA Daniel Morar infirmând punerea în miscare a actiunii penale împotriva mafiotului Toma Rus? Doar “famiglia” oamenilor de afaceri stiu asta. Sa vedem ce-o sa mai stie si dupa ce PNL va disparea de la guvernare.

Liviu Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.