Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a transmis că nu este necesar emiterea unui aviz pentru culoarul nordic de mobilitate urbană Gară – Pod IRA.

Potrivit APM Cluj, elaborarea studiului de fezabilitate și a Planului Urbanistic Zonal în condițiile Legii 350/2001 pentru obiectivul de investiții Culoar de Mobilitate Nord Pod Oașului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod IRA, situat în Municipiul Cluj-Napoca, cartier Mărăști, poate fi adoptat fără aviz de mediu.

NV Construct proiecteza noul bulevard la Cluj-Napoca: Nord – Pod Oaşului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod IRA. Valoarea contractului este de 3,25 milioane de lei, din fonduri bugetare. NV Construct (Cluj) se află în asocierea care face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania.

Șoseaua va trece noul pod Oașului – Răsăritului și va urma calea ferată, cu câte două benzi pe sens. În paralel, de cealaltă parte a căii ferate, strada Răsăritului va avea același traseu, dar cu câte o bandă pe sens. Artera ar urma să aibă și trotuare, respectiv piste de biciclete. Primul pas pentru construirea noului bulevard este edificarea podului Răsăritului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here