Preoții îi îndeamnă pe credincioși să nu mai aducă coroane de flori la înmormântari, ci doar câte o floare, în acest fel cimitirele vor fi mai curate. Coroanele din plastic care îndoliază mormântul sunt numeroase, iar riscul producerii de incendii este unul ridicat. Reprezentanții cultelor religioase din mai multe localităţi clujene se alătură efortului administrației de protejare a mediului şi au convenit să reducă numărul de coroane funerare la ceremoniile de înmormântare. 

În cadrul unei ședințe publice, reprezentanții parohiilor ortodoxe române Tureni, Comșești, Micești și Ceanu Mic, parohiilor unitariene Tureni și Comșești, și parohiei romano-catolice Tureni au convenit asupra reducerii numărului de coroane funerare utilizate în ceremoniile religioase de înhumare, începând cu data de 1 martie 2024.

Măsura a fost luată în contextul preocupărilor legate de impactul negativ al deșeurilor funerare asupra mediului, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Prin această inițiativă, liderii cultelor religioase din Tureni doresc să încurajeze o abordare mai responsabilă și mai sustenabilă a ceremoniilor funerare. Se consideră că reducerea numărului de coroane va contribui semnificativ la diminuarea cantității de deșeuri generate, protejând resursele naturale și reducând poluarea. Ca alternative la coroanele funerare, se recomandă donațiile în scopuri caritabile, în memoria persoanei decedate.

1 COMENTARIU

  1. Obicei neromânesc ce nu înseamnă nimic. Majoritatea, cred, duc coroană ca să nu fie povestiți de ceilalți. Să nu creadă careva că cel ce și-a îngopat aproapele se uită pe panglică ce scrie și face listă cu cei ce-au adus și cei ce n-au adus. Dar mai știi, or fi și din aceia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.