Farmec a obţinut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, avize care atestă acţiunea virucidă, bactericidă şi fungicidă a produselor.

În data de 27 aprilie, Farmec a început producţia de biocide pentru uz personal şi profesional. Noutatea absolută o reprezintă gama Dermofarm, care conţine dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe, creaţi special pentru a fi utilizaţi în cabinete medicale, saloane de înfrumuseţare sau alte spaţii care impun un grad ridicat de igienă. Aceştia au ca substanţă activă alcoolul etilic în proporţie de 80% v/v, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Ne bucurăm de sprijinul şi cooperarea autorităţilor şi partenerilor noştri pentru a asigura produsele necesare românilor în această perioadă plină de provocări. Dorim să confirmăm faptul că vom continua să producem şi să comercializăm cu prioritate biocide în următoarea perioadă – biocide dezvoltate în acord cu legislaţia, pe baza unor reţete a căror eficienţă este demonstrată clinic şi care sunt prietenoase cu mediul şi sigure pentru sănătatea întregii populaţii”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

Extinderea perioadei de avizare a fost realizată conform Ordonanţei de Urgenţă 67 privind modificarea unor acte normative şi prelungirea unor termene publicate în Monitorul Oficial în 12.05.2020. Guvernul României a emis actul normativ datorită cererii de biocide pe piaţa locală, acestea fiind iniţial avizate doar pentru perioada stării de urgenţă, conform Ordonanţei Militare nr. 4 din 29.03.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here