Valeria Câmpean, o femeie în vârstă de peste 80 de ani, se judecă de peste opt ani de zile pentru a îşi recăpăta dreptul de proprietate al apartamentului care, printr-un concurs de împrejurări a ajuns în patrimoniul fostului vicar greco-catolic, preotul Vasile Todea. Chiar dacă Todea a fost destituit din funcţia de vicar, în urma apariţiei în mass-media locală a acestui caz, femeia nu şi-a primit casa înapoi. Vicarul Vasile Todea a slujit în biserica greco-catolică Schimbarea la Faţă de pe bulevardul Eroilor.

Valeria Câmpean, o femeie în vârstă de aproape 82 de ani, a ajuns pe culmile disperării după ce fostul preot vicar Vasile Todea a convins-o să semneze un contract de întreţinere în schimbul locuinţei deţinute de femeie. Todea a devenit în acte proprietar al unui apartament cu două camere în cartierul clujean Grigorescu, însă nu s-a achitat de obligaţiile contractuale de îngrijire a femeii. Ulterior, femeia a denunţat contractul, însă preotul a rămas cu locuinţa pe care nu a mai cedat-o Valeriei Câmpean. Femeia, care este fără urmaşi sau persoane care să o îngrijească, spune că se gândeşte chiar să facă gesturi necugetate pentru a nu îi lăsa locuinţa preotului Vasile Todea. El a deţinut în cadrul Eparhiei Greco-Catolice Cluj Gherla funcţia de vicar, însă după apariţia în mass-media locală a acestui caz Episcopul Florentin Crihălmeanu l-a destituit pe Todea din această funcţie.

Până în anul 2009 ea a locuit în Bucureşti şi prin intermediul episcopului Cornel Damian l-a cunoscut pe preotul Vasile Todea. În urma unor înţelegeri, preotul ar fi trebuit să o ajute pe femeie să îşi vândă locuinţa din Bucureşti şi să se mute într-una din Cluj Napoca. Însă Todea s-a implicat mai mult în această afacere.

Acum, femeia se judecă cu preotul Todea de opt ani, iar instanţele clujene au purtat-o de la Ana la Caiafa. Spre exemplu, în cel mai recent dosar aflat pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca femeii i s-au respins cererile formulate spre sfârşitul lunii trecute. În acelaşi timp, în alte dosare care vizează aceeaşi problemă, ea a avut câştig de cauză

 

O ”prietenie” cu folos

Preotul clujean s-a împrietenit cu Valeria Câmpean şi, ignorând canoanele bisericeşti la care este supus, a acceptat următorul contract cu ea. În schimbul proprietăţii pe care Câmpean i-a dat-o, Todea se obliga să îi asigure întreţinerea pe toată perioada vieţii şi, după moarte, o înmormântare creştinească. Însă, în contractul de vânzare cumpărare al apartamentului s-a strecurat o şmecherie care pare venită în ajutorul preotului.

Vasile Todea a intrat în posesia apartamentului respectiv prin intermediul a două acte notariale care diferă extrem de puţin, dar acea mică diferenţă a dus la situaţia actuală.

În promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare, încheiată în data de 21 august 2009, preotul Todea primeşte nuda proprietate a imobilului în schimbul ”obligaţiei asigurării unei întreţineri complete din partea acestuia, constând din toate cele necesare traiului, pe tot timpul vieţii acestuia, respectiv: îmbrăcăminte, alimente, medicamente, asistenţă medicală, plata cheltuielilor de întreţinere, etc, iar la decesul acestuia să îl înmormânteze conform obiceiului locului, obligaţie ce se va transmite erezilor în cazul decesului proprietarului, pe numele şi în favoarea lui Câmpean Valeria”, arată promisiunea de vânzare încheiat cu numărul de înregistrare 4999 la notarul clujean Anca Gabriela Popa.

La acelaşi notar, în data de 27 august 2009 este încheiat contractul de vânzare-cumpărare sub numărul de înregistrare 1045.

Diferenţa dintre cele două contracte constă în faptul că în acest document preotul se obligă să îi asigure întreţinerea femeii doar ”în caz de nevoie”.

 

 

După ce a primit casa, preotul nu a mai vrut să fie deranjat

Prin intermediul acestor două acte, fără să plătească nici un ban, preotul Vasile Todea a devenit beneficiarul nudei proprietăţi a apartamentului, iar Valeria Câmpean, care a achitat preţul apartamentului, a devenit titulara dreptului de uzufruct viager, adică dreptul de a locui în acest apartament pe toată durata vieţii sale. După moartea ei, Todea va beneficia de întregul drept de proprietate asupra locuinţei respective.

Cu toate acestea, la aproximativ un an de la încheierea contractului, Todea o anunţă pe femeie că el nu îi mai poate asigura întreţinerea şi că fiecare parte să îşi vadă de propriile probleme.

”În permanenţă ne-aţi reproşat că nu ne îndeplinim faţă de dumneavoastră prestaţia de întreţinere contractualmente asumată, ceea ce este cu totul inexact. În aceste condiţii, ţinând seama şi de faptul că am început să conştientizez că posibilităţile mele materiale sunt insuficiente pentru satisfacerea pretenţiilor dumneavoastră care se situează la limita dintre raţional şi iraţional, vă aduc la cunoştinţă pe această cale că am hotărât să întrerup executarea prestaţiei de întreţinere în favoarea dumneavoastră începând cu data de 1 martie 2010. Vă reamintesc totodată şi, dacă dumneavoastră sunteţi de bună-credinţă, veţi recunoaşte această realitate anume că până în prezent nu-mi puteţi reproşa nimic în legătură cu modul în care m-am comportat cu dumneavoastră şi nici cu privire la felul în care mi-am executat obligaţiile contractualmente faţă de dumneavoastră. Vă pun în vedere că aveţi obligaţia să-mi restituiţi cartela telefonică pre-pay cu nr (…) pe care o deţineţi şi o folosiţi abuziv. Prin consecinţă, vă solicit să nu mă mai deranjaţi nici măcar telefonic în această problemă”, arată notificarea preotului Todea formulată prin avocatul Mircea Costin.

De asemenea, în cadrul acestei notificări preotul îi mai atrage atenţia bătrânei că a lăsat-o să-i folosească maşina de spălat. Că a plimbat-o gratis între comuna Vultureni (localitatea unde îşi are domiciliul preotul, n.red.) şi Cluj Napoca şi că a plătit manopera muncitorilor care au zugrăvit apartamentul.

Chiar dacă preotul a renunţat să o mai îngrijească pe femeie, o realitate certă este cea din cartea funciară unde figurează ca proprietar al unui apartament pe care nu l-a plătit.

 

 

Vasile Todea: ”Nu sunteţi instanţă de judecată”

Preotul Vasile Todea nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor Gazeta de Cluj, însă a trimis un email în care îşi spune punctul de vedere vizavi de problema în care este implicat.

”Vă aduc la cunoştinţă că sistemul judiciar românesc este capabil, „este în stare” să stabilească adevărul şi dreptatea fără intervenţia dumneavoastră.

Având în vedere că dna Valeria Câmpean a deschis un nou proces împotriva mea, trebuie să ţineţi cont că nici dumneavoastră şi nici ziarul la care colaboraţi nu sunteţi instanţă de judecată, deoarece legea şi dreptatea, conform principiilor de drept, le stabileşte instanţa de judecată, nu jurnaliştii, ziariştii. Procesul se desfăşoară în cadrul instanţelor competente şi nu în articole de ziar sau emisiuni televizate.

Îmi pare rău că l-a sugestia unui coleg de breaslă, care are interesele sale în cauză, vă implicaţi atât dvs personal cât şi ziarul la care lucraţi, în această problemă. Oricum trebuie să menţionez că am încercat de nenumărate ori să rezolv problema pe cale amiabilă însă doamna Valeria Câmpean fie a refuzat, fie a prezentat documente medicale care fac imposibilă rezolvarea pe cale amiabilă, adică la notar”, a declarat Todea.

 

 

Obligaţii neonorate

”Subsemnatul Todea Vasile Mihai, mă oblig să asigur doamnei Câmpean Valeria în caz de nevoie, o întreţinere completă, cu toate cele necesare traiului, pe tot timpul vieţii sale, respectiv îmbrăcăminte, alimente, medicamente, asistenţă medicală, plata cheltuielilor de întreţinere, etc., iar la deces să o înmormântez conform obiceiului locului, obligaţie ce se va transmite erezilor în cazul decesului meu”, arată obligaţia asumată de Todea.

Astfel o femeie de 80 de ani, rămasă singură pe lume, ar trebui să demonstreze că i-a solicitat preotului Vasile Todea, în mod oficial, serviciile de întreţinere. Mai mult, pe fila de cec prin care Câmpean a plătit apartamentul, ca depunător s-a trecut Todea şi nu femeia care a plătit, de fapt, apartamentul.

23 COMENTARII

 1. Cine spune ca a fost destituit? O duce mult mai bine, este ascuns sub poala lui Florentin Crihalneanu, are in continuare salariu, la fel de bun, este vazut zilnic la Episcopia de pe str. Motilor. Se ocupa tot de furtisaguri. Episcopia a devenit un SRL care a creat cateva afaceri foarte profitabile, baietii lui Florentin doar numara banii. In jocul lor murdar sunt si fratii Teglas, cei trei, Calin protocol, Cristian Mangalita, Teglas Dan Bogdan. Noi stim tot, speram sa afle si opinia publica si mai ales credinciosii greco-catolici. Crihalneanu nici nu a vrut sa auda de mizeriile lui Todea, stia cu ce ocupa bitangul din Vultureni, fiul unei puscariase, condamnate pentru crima. Todea a fost schimbat doar dupa ce batranica de 82 de ani i-a scris Papei de la Roma. De acolo a venit ordinul de schimbare. Papa a spus ca voi, cei din Romania, ma invitati acolo in plin scandal? Rezolvati urgent problemele si asa a fost schimbat Todea. El nu poate fi dat afara pentru ca este in conducerea MAFIEI. De exemplu, el este cel care incasa jumatate din banii dati de Consiliul Judetean Cluj celor care lucrau pentru biserica, diacon, personal auxiliar, altii decat preotii, si in schimbul banilor, ca totul sa para legal, Todea le dadea o chitanta pe scria donatie. Din acest motiv nu se mai termina Catedrala din Cipariu. Jos hotii. FELICITARI GAZETA DE CLUJ PENTRU TOT. GAZETA DE CLUJ, SINGURUL ZIAR AJUNS PE MASA PAPEI DE LA ROMA. Doamna de 82 de ani a trimis Papei si ziarele cu articolele pe aceasta tema.

  • Cele scrse in comentariul de mai sus sunt- din nefericire- crunt de reale, iar autorul detine multe informatii deoarece merge zilnic la episcopia de pe Calea Motilor, avand acolo locul de munca. Din pacate bietul crihalmeanu , un po`puta de pripas, a pierdut total controlul sistemului de afaceristi si este ” facut” din interior, ba pana si agentii de la „servicii’ care l-au racolat si propulsat il lasa scum la mana destinului (sau laba sortii) pentru ca in puterea Providentei nu a crezut niciodata. Iar faptul ca PAPA nu mai vine la Blaj in acest an din cauza putregaiului corupt de la Cluj E FOARTE GRAV… RUSINEEEE TURNATORILORRRRR!!!

 2. M-am saturat sa fiu sluga escrocilor de pe Motilor. Nu doar eu mai sunt si altii. Cu un sef precum Crihalmeanu ajungi la nebuni. Individul asta intretine pe motilor o atmosfera mai josnica decat la curtea lui Stalin. Nu vrea sa priceapa situatia pe care el a creat-o prin clanurile de afaceristi pe care le-a promovat in conducere. Orice i se spune el nu accepta. Nimeni dintre noi nu are dreptul sa zica nimic de cei din anturaj, oricat incalca acestia canoanele bisericii sau legile tarii. De fiecare data ne apostrofeaza daca incercam sa zicem ceva. Dar ce ne putem astepta de la unul care turna studenti, colegii de la Roma si pe episcopii nostri din catacombe? Asta a invatat de la nasul sau Pintea. In schimb el a fost si nasul piticului Tony boy iar acum acesta il santajeaza facand ce vrea cu biserica. Am trimis autoritatilor plangeri in care am aratat escrocheriile economice care sunt facute dar degeaba, caracatita episcopiei are tentacule si in justitie. Sunt bine protejati infractorii.

 3. CE NAIBA SE INTMPLA ACOLO LA CLUJ? VOI MAI SINTETI GRECO-CATOLICI? NU INTELEGEM DE CE BLAJUL TACE DIN GURA SI LASA CA BANDITII SA CONDUCA EPISCOPIA CLUJULUI? DE CATEVA LUNI TOT AUZIM DE UNA DE ALTA DESPRE CLUJ DAR CREDEAM CA SUNT POVESTI. ACUM VEDEM TOTI BINE CA ESTE ADEVARAT. DIN CAUZA VOASTRA CLUJENILOR IDIOTI CARE NU SUNTETI ADVARATI GRECO-CATOLICII NU MAI VINE PAPA IN ARDEAL. SA VA FIE RUSINE, SINTETI TOTI GRECO-CATOLICII DIN CLUJ DE VINA. DE LA CEL MAI MARE POPA PANA LA ULTIMA BATRANA CARE PUPA MANA EPISCOPULUI. CUM STATI CU MANA IN SAN SI NU FACETI NIMIC? LASI, ASTA SINTETI O RUSINE PENTRU BISERICA NOASTRA GRECO-CATOLICA MARTIRA.

 4. Mă numesc Valeria Câmpean, la data de 06.04.2018 voi împlini 82 de ani. Încerc să răspund tov. Todea Vasile, care a trimis un mail reporterilor GAZETA DE CLUJ în data de 03.04.2018, în care își spune punctual lui de vedere, vizavi de problema în care este implicat, fostul preot , vicar –general la Episcopia Greco-Catolică de Cluj –Gherla.

  1. Cine este tov. Todea Vasile? Acest nume îl are împrumutat de la un ofițer de securitate din Târgu Mureș, mama lui, Luminița Todea medic, venită din Moldova, dar care a făcut pușcărie pentru crimă. Todea a fost crescut în București de sora mamei sale, care a fost salariată la Casă Pionierilor București (deci nu de tatal lui, securistul).

  2. Cine sunt persoanele care îl susțin pe Todea, în problema în care este implicat, în procesele avute în decurs de 8 ani, procese penale și civile? Episcopul Crihalmeanu Florentin, prieten vechi cu fostul prof. av. dr. Mircea Costin, fost professor la Facultatea de Drept din Cluj Napoca, acest personaj fiind omul care obligă studentele să treacă prin patul lui, unele fiind acum cu influență în Justiția Clujeană.

  3. Mafia “Frații Teglaș”, care sunt trei personaje din administrația fondurilor bănești ale Catedralei Greco-Catolice de Cluj –Gherla, banii sunt manipulați de unul din frații Teglaș, care sunt transferați din țară.

  4. De ce Catedrala nu se mai poate finaliza, unde sunt banii obținuți din vânzarea bunurilor bisericești, din Transilvania, vândute cu mult commision, în ultimii ani?

  5. Ce spune tov. Todea? (principiile de drept le stabilește instant de judecată nu jurnaliștii , în articole de ziar sau emisiuni televizate). Este corect să stăm la dispoziția Mafiei și să nu ne apărăm, inclusiv în față opiniei publice? Dacă nu aș fi fost ajutată de jurnaliști, cazul meu nu era cunoscut iar Mafia lucra în liniște, în frunte cu Todea că vicar-general.

  6. Cum a încercat tov. Todea Vasile să își motiveze faptele în curs de 8 ani de procese, în care a fost chemat în instanțele de judecată, la care face referire? Când i-am cerut restituirea banilor a refuzat, când i-am cerut restituirea casei a refuzat, deși în permanentă a declarat că banii cu care a fost cumpărat apartamentul de pe str. Petuniei au fost ai mei. A recunoscut întotdeauna. Nu este adevărat că a încercat să rezolve problemele pe cale amiabilă. A refuzat să participe la discuțiile pe această tema, de la Mediatori, în repetate rânduri.

  7. Îi reamintesc lui Todea că a dat o declarație la dată de 12.05.2010 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 371/P/2010. “ În luna iulie a anului 2009 am întâlnit-o pe d-na Valeria Câmpean care m-a așteptat în Sacristie la Catedrala “Schimbarea la Față” din Cluj, str. Eroilor, cu această ocazie, plângând mi-a spus că este singură, că nu are pe nimeni sic a dorește să fie ajutată să se mute din București în Cluj. După acest eveniment am avut o discuție cu mama mea, Todea Luminița pentru a mă sfătui cu ea, trebuie să menționez că mama mea a asistat la discuțiile din Sacristie la Catedrala Schimbarea la Față, la rugămintea mamei mele am acceptat de principiu să port o discuție cu d-na Valeria Câmpean pentru găsirea unei soluții convenabile pentru fiecare, am acceptat să o ajut să găsească un apartament în Cluj după care își va vinde apartamentul din București. Această declarație nu a fost luată în considerare. Este de menționat că într-o astfel de tranzacție imobiliară , care implică sume mari de bani, o femeie cu probleme depresive, multiple afecțiuni, rămasă singură, fără un sprijin la bătrânețe, marcată de suferințele de singurătate, poate fi ușor manipulată de dibăcia unui escroc, fie el și preot cu funcție de vicar general.

 5. Buna ziua si Dumnezeu sa va binecuvinteze. Am vazut in ianuarie, tot in acest ziar de investigatii, imagini deplorabile cu Biserica Bob si Catedrala care nu se mai termina. De ce nu veniti pana aici in Germania sa vedeti averea familiei Crihalmeanu (impreuna cu fratele lui). Impreuna cu avocatul Costin au revendicat averea Bisericii Stramosesti (din Transilvania) iar apoi au vandut totul , retinand comisionul, cu care si-au construit marile averi. Oameni fara suflet, fara credinta , fara Dumnezeu. Vad ca nu se revolta nimeni, nici preotii, nici credinciosii. Asa va disparea totul si vor invinge, fara nici o batalie, ceilalti, inclusiv ateii sau „pocaitii” (Martorii lui Iehova, Penticostalii, Babtistii). Biserica nu este a lor ci a credinciosilor. Daca nu suntem constienti de puterea noastra voi fi invinsi. Nu o cunosc pe batranica de 82 de ani dar am citit in Gazeta ca a dat afara un vicar general. Bravo ei, uite ca se poate. Cati greco-catolici are Clujul? Dumneavoastra nu faceti nimic, va convine situatia in care sunteti?

  • ESTE ADEVARAT DAR TREBUIE SA STITI CA LA CATOLICI TOTUL SE FACE CU BINECUVANTARE; ACEASTA A FOST DATA INTOTDEAUNA HOMOSEXUALILOR , SMENARILOR , INCULTILOR , GASCARILOR SI TURNATORILOR, PENTRU CARE NECARDENALUL OBOSIT DE LA CLUJ A AVUT MAI MEREU FRICA. TRISTA LUI EPOCA TOCMAI A APUS DIN PACATE CU TOT CU BISERICA!!!!

 6. Oare cat o sa mai tina circul asta din Dioceza Clujului. Efectele nefaste le incasam noi, toti catolicii din Romania. Mitropolitul Florin CRETU MARCU c. a dus cultul catolic romanesc din CLUJ la stadiul de minisecta iar iminenta publicare a trecutului sau acoperit-descoperit va pune Vaticanul in pozitie foarte complicata. Pazea……………..

 7. Stupefiat cand aud de turnatori in BRU si nu-mi vine sa cred. Sunt de a dreptul revoltat, Toti greco-catolicii eram convinsi ca numai ortodoxii au asa ceva. Cum este posibil sa fie la noi in biserica turnatori dupa ce am suferit atata in comunism?

  • Se vor publica documente si marturii clare despre scarbosii turnatori si prigonitori din interior ! Unul si-a luat nume de cod numele unui mare sfant, asta in 1990!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pe cur ind…

 8. ” dupa ce au suferit atata in comunism?” Cine a suferit in comunism? Crihalmeanu? El a fost subinginer la Tehnofrig si iesea zilnic la birtul de pe str. Fabricii unde , la una mica, se intalnea cu securisti si turna colegii de munca, sefii, pe cei din Tehnofrig. Sa ma dea in judecata, am martori. Poate Todea sa fi suferit? El este baiatul (bitangul) unui securist care, dupa ce l-a facut, l-a abandonat, iar cand mama lui a fost la parnaie, pentru crima, a fost crescut de matusa lui din Bucuresti. Biserica Greco-Catolica este condusa de economu Teglas, la el sunt banii.

 9. Ce tara, ce oameni? Todea, un biet tractorist, ajuge vicar-general al Episcopiei. Daca nu era batranica de 82 de ani, dupa iesirea din circuit a lui Florentin, micutu Todea ajungea episcop, de ce nu , mare Cardinal…. te pomenesti ca putea ajunge si PAPA tinand cond de principiul rotatiilor. _este ani, venea randul Europei de Est si „Papa Todea de la Roma”… si atunci afacerii? Vigilenta mare , daca inca nu ne-au distrus, nu mai este mult timp. U NI TA TEEEEEE. Dar nu in jurul lui Florentin.

 10. Vai da ce rusine imi este. Daca nu era batranica si domnul Robu de la Gazeta de Cluj noi mergeam ca orbii inainte si pupam mana tractoristului Todea si a securistului Florentin. Acum inteleg eu de ce tot mai putina lume vine la Biserica de pe Eroilor. Ce rusine pe capul nostru, rad toti de noi.
  O femeie in varsta de 79 de ani.

 11. Domnule JURNALIST Robu ai matale sange in tastatura sa faci o ancheta jurnalistica despre abuzarile homosexuale dosite de conducerea BRU Cluj de peste 20 de ani ?( abuzatorul a fost promovat continuu in mari functii de actualul ierarh iar abuzatii prigoniti mai rau ca la Husi) Dar despre turnatorii la secu? Sau spalarile de bani fara numar……

 12. DE CE VA MAI TOT MIRATI? ACESTA ESTE REZULTATUL POLITICII LUI ILIESCU CARE A PUS DERBEDEII ASTIA IN FUNCTIE PENTRU A NE DISRUGE BISERICA. PE CEI CARE AU SUFERIT IN INCHISORI I-AU INLATURAT SI AU PUS INDIVIZI CU APUCATURI GAY, DEOARECE ACESTIA SUNT CEL MAI USOR DE SANTAJAT, SUNT CEI MAI ASCULTATORI. AU FOST ALESI INDIVIZI CU PEDEGREE OK (PUI DE SECURISTI, DE MARI COMUNISTI-CAZUL TODEA, FLORICEL) SAU CU ORIGINE SOCIALA SANATOASA ( ANTON CRISAN, SILAGHI, MATIES ETC). SI MAI GRAV ESTE CA INTELECTUALITATEA SI UNIVERSITARII GRECO-CATOLICI APARA ACEASTA GASCA DE TICALOSI PENTRU ASI FACE EI IMAGINE. NU-I ASA TOVARASE UNIVERSITAR VIDA-SIMITI? CUM POATE UN UNIVERSITAR SA FIE LINGAU? NU ATI FACUT NIMIC PT BISERICA NICI CAND ATI FOST LA PUTERE CU PNT -UL, NU FACETI NICI ACUM, DOAR IMAGINEA VA INTERESEAZA. DAR NE INTREBAM CE ATI FACUT DUMNEAVOASTRA CA SI CRESTIN GRECO-CATOLIC? DAR AM UITAT CA SUNTETI DOAR GRECO-CATOLIC NU SI CRESTIN. VA MAI AMINTITI CAND ATI TACUT DIN GURA LA DISTRUGEREA CLUJANEI SI TERMOROMULUI? AVEAM COLEGI LA CARE AMBII PARINTI LUCRAU LA CLUJANA. AU RAMAS PE DRUMURI INCAT AU TREBUIT SA SE MUTE LA TARA. DAR S-AU IMPARTIT HALELE LA MEMBRII PARTIDULUI DUMNEAVOSTRA DE ATUNCI. DAR CAND ATI VOTAT IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL SC CENTRAL SA, CA SALARIATII SA AIBA UN SALARIU DE MIZERIE, PENTRU CA VOI SMECHERII SA LUATI BANI MULTI PE DIVIDENTE LA FIECARE SFARSIT DE AN? VA MAI AMINTITI? STITI CU CE PENSII AU IESIT ANGAJATII DE LA CENTRAL DIN CAUZA ASTA? AU SAPTE SUTE DE LEI PE LUNA. VA SIMTITI BINE, ASA-I? CE AR FI SA TRAITI DUMNEAVOASTRA CU ATATIA BANI PE LUNA? DAR DE COMENTAT STITI SA COMENTATI LA CEI CARE AU DEMNITATE SI NU SUNT LINGAI. IAR ACUM VA INVATATI SI PROGENITURA SA FIE LINGAU, IL PURTATI PE LANGA CRIHALMEANU SA-I PUPE MANA PE CARE O INTINDE DE PARCA AR FI DOMNISOARA. SA VA FIE RUSINE UNIVERSITARILOR GRECO-CATOLICI, AVETI DOAR DIPLOME INSA DEGEABA SI VOI SUNTETI VINOVATI PENTRU DISTRUGEREA BISERICII GRECO-CATOLICE PRIN NEIMPLICARE SI PRIN LINGUSIREA FATA DE CEI CARE O DISTRUG.

 13. Degeaba…..biserica asta, pe langa faptul ca e parazitata de escroci la conducere, mai e parazitata si de sectari care cred in cai verzi pe pereti, in loc sa creada in Biblie. Ati vazut cata reclama se face mega escrocheriei Medjugorie? Si sunt destui idioti care cred in ghicitoarea Marijuana de acolo. Auziti, asta la date fixe si ore fixe vorbeste cu Fecioara, de parca e radio romania – cotele apelor Dunarii, ora 14 PM: Calafat 13cm, scade 4. Vidin 6cm, scade 5, gheata la mal…..cine e atat de cretin sa creada asa ceva? Femeile deceptionate astea merg la medjugorie – refugiul acestor femei singure, parasite, divortate etc. Dar se intreaba oare lumea cate pensiuni are ghicioarea aceea? Normal ca trebuie sa prosteasca lumea, pentru a face bani din turism. Dar popa prostul de la noi, din ce credeti ca si-a construit casa in Floresti, nu din banii dati de nefericite pentru a fi duse la medjugorie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here