In cadrul Festivalului Artelor si Multiculturalismului (FAM) Cluj-Napoca vor avea loc mai multe expozitii si evenimente la care vor participa 16 comunităti. Astfel, in Piata Unirii, in 15 si 16 octombrie, clujenii vor putea să se delecteze cu expozitii de costume traditionale egiptene si scrieri ale numelor in limba arabă pe papirus, haine si costume traditionale palestiniene, moldovenesti si instrumente muzicale poloneze. De asemenea, publicul curios va putea să ia parte la prezentarea mestesugurilor si a diferitelor machete din partea comunitătii ucrainene si la mestesuguri, cărti si haine traditionale din Maroc. Comunitatea din China va prezenta tehnici de servire a ceaiului si expozitii de cărti chinezesti, caligrafie si tehnici de tăiere a hârtiei. Nu vor lipsi nici zodiacul chinezesc sau artele martiale. Mai mult, mestesugarii maghiari vor fi prezenti printre invitati cu ale lor costume si mestesuguri populare. Standul Japoniei va organiza un atelier de origami si costume traditionale japoneze.
Peste toate, Scoala Internatională din Cluj-Napoca va prezenta, prin intermediul elevilor săi, elemente specifice culturilor celor 28 de tări de provenientă a acestora.
Toate cele 16 standuri ale comunitătilor invitate in cadrul FAM Cluj-Napoca vor fi disponibile si accesibile publicului in zilele de 15 si 16 octombrie, intre orele 13.00 si 18.00. Performantele artistice vor avea loc intre 15.00 si 20.30.
Mai multe detalii despre comunitătile participante, evenimente si programul FAM Cluj-Napoca se găsesc pe www.multiculturalism.ro si www.facebook.com/FAMCluj .

 DESPRE FAM Cluj-Napoca

Organizat de PATRIR, Festivalul Artelor si Multiculturalismului Cluj-Napoca doreşte să promoveze cultura, tradiţiile şi obiceiurile reprezentative pentru toate comunităţile prezente in oraşul de sub Feleac. “Unitate in diversitate”, unul dintre motto-urile Uniunii Europene reprezintă piatra de temelie a FAM. Evenimentul aduce trei zile de activităţi, prezentări şi performanţe ce acoperă toate domeniile artistice: literatură, muzică, performanţe teatrale, sculptură, pictură şi fotografie, dans şi film, dar şi activităţi sportive. De asemenea, se vor atinge şi evenimente din zona gastronomiei. Locaţiile principale ale FAM Cluj-Napoca sunt Piaţa Unirii şi Muzeul de Artă.

DESPRE PATRIR

PATRIR a fost infiintat in 2001 ca organizatie non-guvernamentală, non-profit si independentă politic in Cluj-Napoca. Pe 21 septembrie a acestui an, PATRIR a obtinut Premiul International pentru Pace din partea World Vision International. Principiile de bază ale institutului sunt: non violenta, transformarea pasnică a conflictelor si promovarea drepturilor omului. Principalele preocupări la nivel local ale PATRIR vizează: multiculturalismului si diversitatea, activismul cetătenesc, educatia pentru dezvoltare si sprijinirea democratiei participative. Odată cu marcarea a 10 ani de existentă, PATRIR doreste să ofere clujenilor sansa de a celebra diversitatea si de a descoperi mai multe despre valorile si potentialul care rezidă din componenta multietnică a Clujului prin organizarea Festivalului Artelor si Multiculturalismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.