Afacerea Maurer Imobiliare, constructorul celui mai mare bloc din Cluj Napoca care se edifică în Piața Abator, va fi preluată de un fond de investiții din Luxembourg. Consiliul Concurenței din România analizează această tranzacție, iar afacerea se va încheia după primirea avizului favorabil.
Consiliul Concurenţei precizează: “Grupul Revetas este prezent pe piaţa închirierii de spații de birouri prin intermediul complexului de birouri “The Landmark” din Bucureşti şi, respectiv, pe piața serviciilor de operare hotelieră prin intermediul complexului hotelier “Radisson” din Bucureşti.
Grupul Maurer este prezent pe pieţele dezvoltării, vânzării şi închirierii, precum şi administrării de spații rezidenţiale în Sibiu, Braşov, Constanţa, Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Sighişoara. Din grupul Maurer fac parte companiile Maurer Imobiliare S.A., Maurer Imobiliare Land Constanța S.R.L , Maurer Imobiliare Constanta S.A., Maurer Imobiliare Cluj S.R.L., Maurer Imobiliare Mureş S.A., Maurer Imobiliare Sibiu S.A., Maurer Imobiliare Sighişoara S.A., Maurer Villas S.R.L., Maurer Imobiliare Sanpetru S.R.L., Maurer Avantgarden 5 S.R.L., Maurer Imobiliare Reghin S.R.L. și HFS PROFI BAU S.R.L.
În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.”
Hopaaaa! Se sparge bula imobiliară. Șobolanii încearcă să părăsească corabia care se scufundă. Nu mai cumpără nimeni cutiile de chibrituri dintr-un oraș obscur de la marginea UE si a civilizației. Am un deja-vu cu anul 2008. Hai cu falimentele, escrocilor cu adaosuri de 300% si imobile construite în bătaie de joc, neizolate fonic, fără apă la etajele superioare, etc.
Incaseaza milioane de lei de la romani naivi si apoi isi inchid pravalia si pleca cu banii oamenilor. O excrocherie ce functioneaza foarte bine la Cluj-Napoca bineinteles cu complicitiatea autoritarilor corupte, mana in mana cu sarlatanii si excrocii.
Luxembourg e OffShore, cumva ? Norocul românilor că rămân cu păpica din Insula Mare a Brăilei ! Sau nu ?