Livia şi Loredana, două femei de „patruzeci plus” – şi pe deasupra colege la firma avicolă din Floreşti – se duşmănesc, de ceva vreme, de moarte. Ambele au copii: Livia un băiat de unsprezece iar Loredana unul de circa cincisprezece ani. Însă duşmănia lor a atins, se pare, apogeul în seara zilei de miercuri, 9 ianuarie: când Livia a ieşit de la muncă însoţită de soţul său, Călin, cei doi au fost atacaţi pe neaşteptate de Loredana, alături de care se aflau soţul şi băiatul ei. Rezultatul a fost că de pe urma bătăii Livia şi Călin s-au ales cu vânătăi serioase în zona feţei, astfel că poliţia s-a sesizat din oficiu şi cercetează cazul sub aspectul infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Livia şi Călin formează un cuplu de mai bine de unsprezece ani, având şi un băiat de aceeaşi vârstă cu relația lor. Livia lucrează la ferma avicolă din comuna Floreşti – localitate unde şi domiciliază – şi este colegă de serviciu cu Loredana, o femeie cu care se află într-o mare duşmănie de ceva vreme. Povesteşte soţul său, Călin – cel care o însoţeşte la I.M.L. Cluj –  întâmplarea de miercuri, 9 ianuarie, căreia el şi Livia i-au căzut victimă: „Ieri seară (n.n. – miercuri, 9 ianuarie) Livia a ieşit, pe la 17.30, de la muncă şi eu o însoţeam în drumul nostru spre casă. Brusc, ne-am trezit că sar pe noi Loredana, soţul acesteia şi băiatul lor şi ne iau la pumni şi picioare. Am căzut la pământ astfel că ei au dat în noi până s-au săturat. Între Livia şi Loredana e o mai veche problemă, deoarece Loredana o tot jigneşte pe soţia mea şi-i face viaţa grea, acolo, în secţie, unde lucrează împreună. Ieri m-am dus, în sfârşit, la ea la muncă şi i-am atras atenţia respectivei că nu-i bine ce face, la care aceasta – după ce ne-a înjurat în fel şi chip – ne-a ameninţat cu bătaia şi cu alte represalii, care de care mai groaznice. Şi ce ne-a promis s-a întâmplat, încă mai repede decât ne-am închipuit, iar la bătaie ne-au călcat în picioare amândoi, inclusiv băiatul lor de paisprezece – cincisprezece ani”. Bărbatul spune că imediat ce au scăpat din ghearele lor au chemat ambulanţa şi poliţia, ambele apărând rapid la faţa locului. „Am ajuns la U.P.U., unde ni s-au făcut investigaţii: mie, la buză şi ochi – iar bărbatului meu, la ochiul stâng. Am anunţat şi şefii de la muncă şi am auzit că imediat după ce au aflat ce a făcut cu noi aceştia au şi concediat-o, asta pentru că individa se ceartă cu toată lumea, la serviciu – şi-i face pe colegi în fel şi chip”. Cei doi sunt invitaţi între timp să efectueze formalităţile necesare pentru a fi consultaţi de către legişti, însă observă că, în graba sosirii la Cluj-Napoca, au uitat un lucru elementar, acela de a-şi lua bani cu ei. Aşa că şi-au cerut scuze şi s-au întors acasă, urmând ca foarte curând să se întoarcă la I.M.L. şi să-şi scoată certificat medico-legal, procedură necesară întocmirii plângerii pe numele membrilor familiei rivale.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

„Poliţiştii au făcut acte de sesizare din oficiu. Părţile vătămate sunt aşteptate să depună plângere şi să aducă certificatul de la I.M.L. pentru încadrarea juridică a faptei. Autosesizarea s-a făcut sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.