Povestea fotografiei de astăzi este despre cel mai mediatizat șef de serviciu secret al noului val din SRI, după anul 2000. Nici chiar Virgil Măgureanu, primul anticeaușist care zicea că a transformat Securitatea din temelii în Serviciul Român de Informații, nu s-a bucurat de atâta vizibilitate, cu bune și rele, ca generalul Florian Coldea.

În ultimii ani, fostul primadjunct de la SRI a devenit personajul unor dezvăluiri de-a dreptul răvășitoare. De la protocoalele ilegale încheiate cu instituțiile importante ale Justiției și până la poliția politică pe care o practica sub umbrela SRI, totul ne-a arătat un personaj obsedat de a conduce total în România. Nu cred că visa la asemenea putere, care să-i permită să se joace cu destinele unor oameni atunci când era elev la Liceul 11 din Arad, scrie evz.ro.

Prea multe date personale despre viața generalului Coldea din perioada adolescenței sau a studenției nu au fost date publicității, nici oficial, nici neoficial. Am obținut, însă, două fotografii cu Florian Coldea liceean la Arad, în care cu greu l-ați recunoaște pe generalul care, împreună cu șefa DNA a avut ideea să asculte convorbirile a sute de mii de români sau milioane, după calculul comisiei parlamentare de control a SRI.

Fotografia cea mare, făcută în mod tradițional la sfârșitul clasei a XIIa, înainte de BAC, ni-l arată pe adolescentul Florian Coldea alături de colegii săi de la Liceul 11 din Arad, îmbrăcat în celebra uniformă de la cursurile de zi, de pe vremea lui Ceaușescu. Fetele nu ar fi purtat niciodată clasicele sarafane dacă erau eleve la seral!

Problemele legate de etapa educativă au început pentru fiul familiei din comuna arădeană Târnova (mama – centralistă, tata – șofer) abia în facultate. Florian Coldea a intrat la Institutul Politehnic din Arad (foto), dar după primul an de studii a acuzat o boală și a abandonat cursurile, ne-a spus sursa noastră, una din persoanele care a frecventat aceleași bănci cu Coldea în liceul arădean.

Aceasta susține că unchiul lui Coldea, celebrul general Dan Gheorghe, care era fratele mamei sale, l-a îndrumat și ajutat să se înscrie la Facultatea de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații, pe care a absolvit-o în anul 1996. Ghinion, însă, boala ar fi revenit exact atunci!

Coldea a reușit să-și ia examenul de licență abia un an mai târziu. A ajuns general cu multe stele după răpirea jurnaliștilor în Irak.

 

Material preluat de pe evz.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here