Curtea de Apel Cluj a dat o sentință cu titlu definitiv în procesul deschis de procuroarea pensionară Titu Adriana Meda pentru a obține o pensie mai mare. Judecătorii au decis să îi respingă acțiunea.

”Respinge ca neîntemeiat apelul declarat de reclamanta Titu Adriana-Meda împotriva sentinţei civile nr. 1956/2022 pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul civil nr. 2627/117/2021, pe care o menţine în întregime. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor”, arată soluția pe scurt dată de judecătorii BUJOR Maria-Francesca și BOTIŞ Vasile-Marius.

Procuroarea Meda s-a pensionat în urmă cu doi ani și la scurt timp a dat în judecată Parchetul ÎCCJ, Parchetele de pe lângă Tribunalul Cluj și cel de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Ministerul Finanțelor și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. În cadrul procesului ea cerea o pensie mai mare în situația în care, oricum, magistrații au cele mai consistente pensii raportat la sumele de bani cu care au cotizat la sistemul național.

Inițial, Tribunalul Cluj a decis să respingă acțiunea fostului procuror DNA pe motiv că ea a dat în judecată instituțiile care nu sunt responsabile de mărirea pensiei ei.

”Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâtul MINISTERUL FINAN?ELOR, cu sediul procesual ales în Cluj-Napoca, P-?a. Avram Iancu, nr. 19, jud. Cluj şi de către pârâtul MINISTERUL PUBLIC — PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASA?IE ?I JUSTI?IE şi respinge acţiunea formulată împotriva acestora ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitatate procesuală pasivă Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâtul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CLUJ şi PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CLUJ. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţii PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CLUJ şi PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CLUJ. Respinge ca prescrisă acţiunea formulată de reclamanta TITU ADRIANA-MEDA în contradictoriu cu pârâţii PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CLUJ, PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CLUJ, cu citarea CONSILIULUI NA?IONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.”, arată soluția pe scurt a instanței.

Decizia dată recent de Curtea de Apel Cluj menține în totalitate sentința tribunalului clujean.

Titus Meda a fost procurorul DNA în cadrul primei părți a procesului în care Daniel Don, fostul șef al AJOFM Cluj a fost judecat în instanțele clujene pentru corupție. Pe parcursul acestui proces ea a avut mai multe tentative de intimidare a ziariștilor care au urmărit procesul respectiv, motiv pentru care a fost supranumită de publicațiile locale ”procurorul anti-presă”.

Ea a mai reprezentat DNA Cluj în procese controversate cum ar fi ”Țeapa Tower” sau procesul de corupție al primarului Cătălin cherecheș din Baia Mare.

2 COMENTARII

  1. Trebuie facut ceva cu pensiile acestor nesimtiti. Sa impuna o varsta macar de 55 de ani si o pensie de maxim 80 % din salariu. Am inteles ca pensia lor e mai mare decat salariul si se pot pensiona dupa 20 de ani vechime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.