Curtea de Apel Cluj a decis să sesizeze Curtea Constituțională în dosarul lui Petru Șușca, fostul șef al Spitalului de Urgență Cluj.

”Admite cererea formulată de reclamantul Şusca Petru de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor articolului 178 al. 1 lit. a din Legea nr. 95/2006. …………………………. Suspendă judecarea cauzei în temeiul art. 413 al. 1 CPC. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

În cadrul procesului, Șușca a contestat raportul ANI în baza căruia a fost emis avizul de incompatibilitate.

Potrivit raportului, fostul director al spitalului „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 noiembrie 2018 – 28 iunie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și funcția de președinte al unei asociații, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006”, arată ANI.

11 COMENTARII

 1. Stai să vezi ce incompatibilități avem acum.
  Avem una vârtoasă, rău de tot!
  Cică ar fi una, tot pe la Spitalul Județean, ceva manajeră, aia cu concursul fără coperți, fără perdea. Din declarațiile de interese pe care legea a obligat-o să le facă publice reies niște incompatibilități cam groase:
  Și manajeră la spital, și Director Departament de Imagine la Colegiul Medicilor Cluj,
  Și manajeră la spital, și Secretar Societatea Română de Angiologie și Chirurgie Vasculară (în declarația de avere depusă la SCJU Cluj-Napoca la data de 23.03.2021 nu se menționează dacă această funcție este remunerată sau nu)
  Manajeră la spital și Manager Proiect la UMF „Iuliu Hațieganu” remunerată conform contractului individual de muncă nr. 261503/24.04.2019.
  Și la bal, și la spital. Ce balamuc! ANI să-l descâlcească!

 2. Din nefericire, seria incompatibilităților continuă la nivelul acestui spital.
  Și în momentul de față din declarațiile de avere și declarațiile de interese postate de SCJU Cluj, actualul manager, Doamna Prof. Dr. Claudia Diana Gherman pare să se situezie atât în situația de conflict de interese cât și în situația de incompatibilități.
  Doamna manager cumulează sau a cumulat, pe lângă funcția de bază, de manager al SCJU Cluj-Napoca și următoarele funcții:
  Manager proiect la UMF Cluj
  Secretar Societatea Română de Angiologie și Chirurgie Vasculară
  Director Departament de Imagine la Colegiul Medicilor Cluj
  Conflictul de interese în care s-ar fi găsit doamna Prof. Dr. Gherman, rezultă din faptul că, în calitate de manager ar fi putut folosi autoritatea asupra SCJU Cluj-Napoca precum și alocarea de resurse din partea spitalului pentru susținerea Proiectului la UMF „Iuliu Hațieganu”. Acesta este o supoziție care ar trebui verificată.
  Prof. Dr. Gherman Claudia este implicată și într-un caz de malpraxis soldat cu decesul pacientului, caz cercetat de Colegiul Medicilor Cluj unde deține funcția de conducere, cea ce Director Departament de Imagine. Există suspiciuni rezonabile că acest conflict de interese ar putea vicia rezultatul anchetei.
  Astea ar trebui să le ia ANI în considerare.

 3. Negru pe alb:
  2021
  https://scjucluj.ro/pdf/Declaratii2020/GHERMAN%20CLAUDIA%20DIANA%20anonimized.pdf
  2022 (declarația a fost cizelată – nu mai apare funcția de director Departament de Imagine al Colegiului Medicilor Cluj, apare ca simplu membru în Consiliul Județean)
  https://scjucluj.ro/pdf/Declaratii2022/DI_GHERMAN%20CLAUDIA%20DIANA_ANONIMIZATA.pdf
  Au retrogradat-o? NU!
  Doamna Profesor pare a fi director Departament de Imagine la CM Cluj și în continuare:
  https://colmedcj.ro/#1677399237164-0c13d568-10cf
  Pate că domnii de la Gazetă vor fi interesați de o anchetă jurnalistică asupra acestui joc, alba-neagra cu funcția de director de imagine. Sau, o fi și asta o promovare a imaginii?

  • Radulecu, vezi ca ti a cazut un s.Cand o sa se prinda astia cine esti. o sa te manance cu fulgi cu tot. Nu ti este rusine?De ce nu ai curaju sa i spui Doamnei Manager in fata? E usor sa scri timpenii ascuns dupa telefon.Stiu cine esti.luni te dau de fata.
   Ipocritule.

  • E greu sa se care. N-ai vazut ce multe functii are? Este si la Colegiul medicilor și la UMF si la nu stiu ce societate. Nu lasa ciolanul cu una cu doua. A luat concursul, asa cum l-a luat și va sta mult si bine. Traiasca USR ca de pe vremea lor e pusa directoare a spitalului.

 4. Sunt cel puțin patru personaje, cu greutate în acest spital care nu par a fi foarte compatibile după declarațiile de avere, declarațiile de interese și rigorile impuse de ANI.
  Analizând dosare conexe, pe rol în justiție sau alte cauze, sunt și situații de conflict de interese.
  Vom reveni cu niște referințe bibliografice de o să vă promovăm din Gazetă în Panama Papers.

 5. first men, azi ai schimbat macazul.
  Ți-e teamă că vei fi dat pe față.
  Nu este etic ce faci. Ar trebui să ți fie rușine. Știu cine ești. Este urât ce faci.
  Întorci rău pentru bine. Te las să te căiești.
  Și Isus Cristos a fost vândut de Iuda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.