Claudiu Moroșanu, fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, a fost trimis în judecată alături de mai mulţi afacerişti din domeniul vânzărilor de aur, dar şi alături de mai mulţi romi din Grajduri, informează Adevărul.

Potrivit DIICOT Iaşi, Moroşanu a  fost administrator al firmei Gold Brut International Iaşi, aderând la un grup infracţional de evaziune fiscală începând cu februarie 2013. Alături de Ionuţ Nechifor, un amic de-al său, Moroşanu ar fi oferit facturi şi chitanţe false către mai multe firme, atestând în mod nereal tranzacţii de fragmente de bijuterii de aur.

Claudiu Moroşanu ar fi retras peste 3 milioane de lei, bani care erau introduşi în circuitul evazionist în special de un om de afaceri din Alba Iulia, judecat şi el în acest dosar.  Claudiu Moroşanu ar fi lucrat inclusiv pentru celebrii afacerişti Alessandro Amato şi Cătălin Mihart, fondatorii brandului Cellini, punând la dispoziţie firmei acestora, Sodo Migliori România, 24 de facturi false, în valoarea de aproximativ 4 milioane de lei.

Prejudiciul adus statului se ridică la 3.433.149 lei, sumă pentru care a fost instituit sechestru.

Citeste si Fratele lui Cătălin Moroșanu a fost reținut de DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here