Frăţia Musulmană din Egipt a calificat, luni, decizia care îi interzice activităţile drept ‘politică şi pătată de corupţie’ şi a promis să rămână ‘prezentă pe teren’, relatează AFP.
Mişcarea, din care face parte şi preşedintele destituit Mohamed Morsi şi care a câştigat alegerile legislative de la sfârşitul lui 2011, a reacţionat pe contul său oficial de Twitter la scurt timp după ce un tribunal i-a interzis ‘activităţile’ şi a ordonat confiscarea bunurilor sale, cel mai recent episod din vasta campanie lansată de autorităţi împotriva mişcării islamiste.

‘Junta încearcă să reducă la tăcere pe oricine se opune (ei), decizia (care ordonă) dizolvarea este motivată politic şi face parte din represiunea împotriva Fraţilor Musulmani’, afirmă frăţia pe Twitter, promiţând să ‘rămână prezentă pe teren, chiar şi după dizolvare’.

‘Indiferent ce încearcă regimurile fasciste pentru a elimina (această mişcare), dizolvarea nu va afecta organizaţia’, continuă mişcarea islamistă.

‘Frăţia Musulmană face parte din societatea egipteană, deciziile juridice pătate de corupţie şi politice nu pot schimba nimic’, concluzionează aceasta.

Decizia tribunalului reunit de urgenţă luni se aplică frăţiei – care nu are o existenţă legală – şi Asociaţiei Fraţilor Musulmani, o organizaţie înfiinţată sub preşedinţia lui Morsi şi acuzată că a servit drept faţadă pentru frăţie, precum şi ‘oricărei organizaţii care emană din sau este finanţată de acestea’. Mişcarea poate face apel împotriva deciziei, notează agenţia de presă franceză.

De la destituirea şi arestarea fostului preşedinte Mohamed Morsi, la 3 iulie, noile autorităţi instalate de armată duc o ‘luptă împotriva terorismului’. Campania de represiune care îi vizează pe Fraţii Musulmani şi pe partizanii lui Morsi a culminat la 14 august, atunci când armata şi poliţia au dispersat două tabere cu mii de islamişti care cereau întoarcerea la putere a primului preşedinte ales în mod democratic în Egipt. În cadrul acestor violenţe şi în următoarea săptămână au murit peste o mie de persoane, majoritatea manifestanţi pro-Morsi. În acelaşi timp, au fost arestaţi peste 2.000 de islamişti.

Cei mai înalţi lideri ai Fraţilor Musulmani se află, în prezent, în spatele gratiilor sau sunt ascunşi, iar averile lor au fost îngheţate în urmă cu o săptămână, mai notează France Presse.AGERPRES/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.