Potrivit Ministerului Finanțelor, afacerea Dedeman a avut anul trecut o cifră de afaceri în valoare de 11 miliarde de lei. Profitul net declarat a fost de 1,7 miliarde lei, iar numărul de angajați a urcat la 12.245 persoane, de la 11.948 salariați.

Cei doi fondatori, frații Dragoș și Adrian Pavăl, pregătesc și extinderea cu 30% a centrului logistic Dedeman din cartierul bucureștean Pantelimon, construit pe terenul fostei fabrici Acumulatorul, cumpărat de la familia Prigoană, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Aceasta este ultima etapă de dezvoltare a proiectului. În 2015, frații Pavăl au plătit companiei Rosal Grup, controlată atunci de familia lui Silviu Prigoană, circa 18 milioane de euro pentru un teren de 12,7 hectare, pe care au funcționat în trecut complexul expozițional Exporom și anterior fabrica Acumulatorul.

Dedeman a construit aici, anul trecut, prima etapă a centrului logistic Dedeman, în suprafață de 40.500 de metri pătrați. Valoarea de construcție a acestuia a fost estimată de Profit.ro la peste 12 milioane de euro, pe baza valorii impozabile din zonă, obținută de la Primăria Pantelimon. În această primă fază de dezvoltare, investitorul a desființat 21 de construcții. Acum, proprietarii Dedeman și-au propus să extindă suprafața centrului lor logistic până la aproape 52.800 de metri pătrați, motiv pentru care vor mai desființa alte 4 construcții existente pe teren, printre care un fost hotel cu 100 de camere și o suprafață desfășurată de circa 5.600 de metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.