Patronii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, au cumpărat aproximativ 1.500 de hectare de teren agricol de la Kamparo Investment. Acesta este cel mai mare schimb de terenuri din ultimii ani.

Tranzacția a fost derulată prin intermediul companiei de investiții PIF Industrial, printr-un schimb de părți sociale în valoare de 9,58 de milioane de euro.  Sursele Profit.ro spun că tranzacția a implicat schimbul a circa 1.500 de hectare de teren agricol din portofoliul pe care Kamparo îl avea adunat în județele Mehedinți și Dolj și că s-a realizat la un preț de până în 6.000 de euro/hectar. 

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre tranzacție, reprezentanții Kamparo nu au dorit să comenteze, iar cei ai fraților Pavăl nu au răspuns până la publicarea acestui articol. Marii proprietari de terenuri agricole obișnuiesc să facă schimburi de pământ în zonele în care au enclave cu scopul de a crește șansele consolidării unor suprafețe cât mai extinse. Tranzacția dintre frații Pavăl și Kamparo se înscrie în această categorie. Într-o tranzacție similară, Kamparo a vândut în 2019 aproximativ 350 de hectare de teren arabil grupului Smithfield, arată profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.