Violin e un bărbat vrednic, în vârstă de 47 de ani, care munceşte la Cluj, în construcţii de drumuri. Are casă în municipiu, dar şi o vilă cu două etaje în comuna Geaca, lucru care-l „termină” pe vecinul său, Ioan, un bărbat de 58 de ani care trăieşte doar din alocaţia copilului, minor. Şi, pentru că invidia nu-l mai lasă pe Ioan să trăiască, acesta s-a hotărât zilele trecute să tranşeze conflictul cu vecinul avut şi să-i ia pur şi simplu beregata! Aşa că s-a dus la gardul lui Violin, a făcut scandal acolo, zăpăcind câinii şi, la un moment dat a scos cuţitul să-şi ducă planul la îndeplinire. A reuşit “doar” să-i taie vecinului tendonul, umplându-l de sânge şi trimiţându-l la spital!

Marţi, 25 septembrie, bărbatul apare, palid precum o stafie, pe coridorul I.M.L.Cluj, aşteptând răbdător să fie primit în cabinetul de consultaţii al instituţiei. Plăteşte o taxă de 63 de lei, nu de 38 precum ceilalţi pacienţi, pentru că ajuns la Cluj, cu ordonanţă, trimis de către lucrătorii Postului de Poliţie Geaca, în cazul său fiind vorba de punerea vieţii în primejdie. Mărturiseşte acesta, cu glas gâtuit:  “Evenimentul a avut loc luna trecută, însă în toată această perioadă am fost în imposibilitate să mă ridic din pat, mâna fiindu-mi realmente paralizată după ce un vecin mi-a tăiat tendonul cu un cuţit. Şi, închipuiţi-vă, totul din invidie pe averea făcută de mine, prin muncă grea şi cinstită – asta când el trăieşte din banii pe care-i încasează, ca alocaţie de la stat, pentru un copil mic, aflat în cărucior”! Arată mai departe că vecinul lui a venit în ziua respectivă la gardul său, chitit să-l înjunghie, după ce a stârnit câinii din curte şi l-a aşteptat acolo – vezi, Damne să lămurească un lucru. De fapt, dorea să-i facă felul, lucru pe care Violin nu-l crezuse vreodată capabil pe acesta! “Şi, în toiul certei, Ioan a scos un cuţit şi a dat să-mi taie beregata, dar eu am parat şi mi-a tăiat tendonul de la o mână. Brusc, sângele a ţâşnit, în valuri iar eu, cu ultimele eforturi, înainte să-mi leg mâna cu o cârpă, am sunat la poliţie. Norocul meu a fost că poliţiştii au venit rapid la faţa locului şi au anunţat ambulanţa, care m-a transportat, în scurt timp, la spital. Am aflat, apoi, că la faţa locului au venit şi criminaliştii, care au încercuit perimetrul şi au luat fotografii pentru că a fost vorba de un caz grav, de pe urma căruia puteam uşor să-mi pierd viaţa. Acum am venit la I.M.L.Cluj ca să fiu văzut de către medici fiindcă nu am de gând să-l cruţ pe acest individ care nu merită să mai trăiască printre oameni şi vreau să-l văd în puşcărie… Prea mi-a făcut viaţa infern, cu muzici date la maxim, în miez de noapte şi maşina personală, distrusă de el, plus că şi la această oră am o sticlă înfiptă în peretele exterior al casei – aruncată de el”, explică mai departe Violin. Este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu mâna goală, fără certificat. Explică acesta, mulţumit: “Hârtia va fi trimisă de către I.M.L., direct la postul de poliţie – şi apoi va ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gherla. Plus că-i voi deschide vecinului şi un proces, separat, prin avocatul pe care l-am angajat deja şi-o să-l determin să se căiască amarnic pentru fapta lui”.

“Există dosar penal în lucru sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, un dosar cu autor cunoscut. La această oră se fac în continuare cercetări pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate în plângere ”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here