Curtea de Apel Brașov a respins ieri seară contestația făcută de Gelu Oltean față de decizia Tribunalului Brașov care a prelungit luni mandatul de arestare pentru încă 30 de zile. Astfel, fostul șef de la Doi și un sfert va mai sta încă o lună după gratii.

Citește și: Fostul șef al ”Doi și un sfert”, rămâne după gratii. Avocatul Budișan: ”Gelu Oltean nu s-a ocupat de procurarea acestor plante”

Aceeași decizie a fost luată și pentru ceilalți doi inculpați,  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean și a cetățeanului englez Thomas Lishmann, care avea rol de șaman în această afacere. Decizia magistraților de la Tribunalul Brașov nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Brașov.

„În temeiul art.204 din Codul de procedură penală, respinge contestaţiile formulate de inculpaţii Oltean Gelu Marin, Youness Amal Vanessa şi Lishman Thomas Ivor Mowbray împotriva încheierii de şedinţă nr.16/UP din 10.02.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, pronunţată în dosarul nr. 332/62/2020, pe care o menţine. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi, 13 februarie 2020“, se arată în decizia Curții de Apel Brașov.

Cei trei sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc. Inculpații sunt de două luni în arest.

Avocații inculpaților au încercat din nou să convingă judecătorii că inculpații nu sunt pericol social și au cerut înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu. Au mai susținut că extinderea cercetărilor și probele ce vor mai urma la dosar nu schimbă starea de fapt și nici nu vor duce la acuzații mai grave, scrie ziardecluj.ro.

Procurorul de caz a susținut însă că deşi inculpații nu sunt cunoscuți cu antecedente penale, modul de săvârşire a infracţiunilor conceput de inculpați este unul de un pericol social concret ridicat. Judecătorul i-a dat dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here