Dosarul „Caracal” ajunge în instanță. Gheorghe Dincă este acuzat oficial că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu, cele două adolescente pe care le-a răpit. În total, acesta va fi judecat pentru opt infracțiuni, anunță Parchetul General într-un comunicat.

Procurorul general Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul în cazul Caracal, urmând ca Gheorghe Dincă să fie judecat pentru opt infracțiuni.

trafic de persoane trafic de minori viol – două infracţiuni

omor calificat – două infracţiuni

profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni

Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă în cazul violului Luizei Melencu, a fost și el trimis în judecată pentru „săvârșirea infracțiunii de viol”.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, iar de atunci mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori.

Potrivit Codului penal, durata totală a arestării preventive în timpul urmăriii penale nu poate fi mai mare de 180 de zile, astfel că mandatul de arestare urma să expire peste câteva zile. Gheorghe Dincă a susținut inițial că le-a răpit, sechestrat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, după ce le-a răpit, în aprilie 2019 și iulie 2019.

Bărbatul a spus că le-a ars trupurile într-un butoi metalic din curtea sa. În acest butoi, anchetatorii au găsit cenușă, fragmente de oase și dinți, iar analizele efectuate de INML au arătat că, în proporție de 99,93%, acestea aparțin Alexandrei Măceșanu. Familiile celor două fete dispărute cred însă că fetele au fost traficate şi au refuzat să ridice certificatele lor de deces.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here