Când plănuiești o vacanță de vară în străinătate care să fie și ieftină, și relaxantă, și distractivă, leagănul Mediteranei pare prima alegere. Singura întrebare rămâne în care dintre cele 3 țări latine te vei simți cel mai bine. Evident că orice ai alege, nu ai cum să dai greș. Dacă mai iei cu tine și un card de credit, ca să închiriezi o mașină pe perioada sejurului, distracția e garantată. Totuși, cum alegem destinația verii?

Plaja

Dacă abia aștepți să te prăjești pe nisipul fin, să te răcorești într-o mare de un albastru cristalin, să-ți fluture părul în briza mării, un singur lucru contează în vacanță. Să ai plaja frumoasă și aproape. Aici, grecii câștigă prin cantitate. Fiind înconjurați de mare din toate părțile, e imposibil să nu nimerești o plajă bună, indiferent în ce parte a Greciei mergi. Nici italienii nu sunt mai prejos. Dar pentru plaje cu peisaje cu adevărat deosebite, optează pentru Sardinia. Spaniolii sunt celebrii pentru atmosfera frumoasă de pe plajele lor (Vamos a la playa?). Dar insula Formentera e opțiunea preferată pentru calitatea apei.

Istoria

Vorbim despre leagănul civilizației occidentale. Practic, prin toate cele 3 țări s-au perindat marile civilizații antice. Dar Italia și Grecia se deosebesc clar la capitolul istorie. În Grecia, nu poți să faci 3 pași fără să dai de vreun templu străvechi. Iar romanii și-au marcat clar și definitiv trecerea prin Peninsula Italică. Dar dacă vrei să îmbini istoria cu mersul la plajă, Creta câștigă bătălia. Insula pe care s-a născut Zeus te așteaptă cu vestigii, povești nemuritoare și un țărm de peste 1000 de kilometri. 

Distracția

Aici, Spania revine în forță! Tenerife și Ibiza sunt deja ultra-celebre pentru petrecerile dezlănțuite, frecventate de burlaci și burlăcițe din toată Europa, mai ales din Marea Britanie. Sanxenxo este alegerea localnicilor, unde poți trăi viața de noapte autentic spaniolă. Iar Los Caños de Meca este o combinație fermecătoare de baruri boeme și oameni nonconformiști, unde doar cei cu mintea deschisă sunt invitați. Dacă mai adaugi și stațiunile din Golful Biscaya, populare pentru practicarea surfului, e limpede de ce Spania este destinația de distracție.

Mâncarea

Am ajuns și la momentul egalității. Pur și simplu, nu ai cum să alegi între cele mai bune bucătării tradiționale din lume. Și cele mai sănătoase, ar spune specialiștii în nutriție. Dieta mediteraneană este atât de gustoasă și bogată în alimente proaspete și sănătoase, încât nu contează în care dintre cele trei țări o savurezi. Grecii au gyrosul, italienii pastele, spaniolii paella. Iar acestea sunt doar primele bunătăți care vin în minte. Doar preferințele personale te vor ajuta să faci diferența. Ca observații generale, e bine să știi că grecii pun cartofi prăjiți lângă orice, în Italia vei mânca paste după pâine, înainte de pizza, iar spaniolii dezmiardă aproape totul în ulei de măsline.

Însă oriunde alegi să-ți petreci vara, ține aproape și un card precum CardAvantaj, cu rate fără dobândă* oriunde în lume. Ca să fie distracție până la capăt și relaxarea deplină.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here