Deputatul democrat-liberal Adrian Gurzău critică din nou guvernarea USL, de această dată nemulţumirea sa fiind legată de faptul că Victor Ponta&co se pregătesc să ridice nivelul de redevenţă la petrol înainte de 2015.
„Domnul Victor Viorel Ponta a declarat recent că Guvernul intenționează să majoreze nivelul redevențelor percepute producătorilor de petrol și gaze mai devreme de anul 2015. Și cum România riscă să primească niște bani în plus, duminică seara, la România TV, Prim Plagiatorul României domnul Victor Viorel Ponta a anunțat că intenționează să înființeze un fond special în care să fie vărsate toate redevențele încasate de stat pentru noile exploatări de resurse energetice. Banii din acest fond ar urma să fie folosiți pentru obiective decise politic – autostrăzi sau informatizare. Ar fi, a declarat domnia sa, citat de Mediafax, ceva după modelul Norvegiei: “un fond special, în care toate redevențele pe care le vom încasa pentru noile exploatări, fie că este vorba de off-shore, fie că este vorba de gaz de șist, să fie puse într-un fond – nu în buget de unde plătim diverse cheltuieli ale administrației sau salarii sau pensii -, ci le punem într-un fond de dezvoltare și le folosim numai pentru… o să decidem politic, avem nevoie de autostrăzi, să informatizăm toată țara”.
Pe lângă faptul că părintele său politic, deținutul N0049(n.r. numărul din puşcărie a lui Adrian Năstase) a informatizat odată toată țara prin 2002-2003, de nu se mai vedeau primăriile comunale de atâta net și joc de “solitaire” pentru secretare, cu riscul de a face proces de intenție, îmi exprim îngrijorarea că și acest fond, dacă se va crea, va avea soarta Fondului Proprietatea și a SIF-urilor: va fi privatizat și pus la dispoziția clientelei de partid să-și tragă sinecuri. O doamnă Lulache se va găsi și pentru a mulge acești bani.
În fond, tocmai ce asistăm la o adevărată batjocură la numirea şefilor Autorităţii de Supraveghere Financiară. Grupul infracțional organizat care se joacă de-a guvernarea ar vrea să ocolească legea şi să numească în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi persoane care nu îndeplinesc criteriul de performanţă impus de Fondul Monetar Internaţional. Acesta cere ca toţi cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie al ASF să aibă minimum 10 ani de experienţă în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare. Numai că din comisiile parlamentare care validează candidaturile celor propuşi de USL la conducerea Autorităţii fac parte politicieni cu interesele lor. De aceea, chiar şi cei care nu se califică, potrivit legii, pentru a ocupa funcţii de conducere la ASF, vor primi undă verde de la parlamentarii USL, informează sursele EVZ. (http://www.evz.ro/detalii/stiri/batjocura-la-numirea-sefilor-autoritatii-de-supraveghere-financiara-1042858.html)
Poate domnul Victor Viorel Ponta își face timp să conducă țara și altfel decât de la televizor. Și altfel decât cu minciuni. Deocamdată, realitatea imediată, cea de zi cu zi pe care o trăiesc românii, sună prost chiar pentru alegătorii domniei sale.
Un exemplu: deşi în în primul trimestru din acest an pensia medie a crescut cu puţin în România, din cauza inflaţiei accentuate pensionarii din ţara noastră se descurcă tot mai greu cu banii primiţi de la stat. În primul trimestru al anului în curs, pensia medie lunară a fost de 795 lei, mai mare cu un procent nesemnificativ, de numai 3,8%, faţă de cea din acelaşi trimestru al anului precedent şi cu doar 1,1% faţă de cea existentă în trimestrul IV din 2012. Indicele pensiei medii reale pentru trimestrul I al acestui an, faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale şi indicele preţurilor de consum a fost de 98,6%. Altfel spus, creşterea pensiei nu a acoperit creşterea preţurilor”, arată deputatul PDL Cluj, Adrian Gurzău într-un comunciat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.