Guvernul a cerut revizuirea deciziei CEDO privitoare la recunoașterea de către instituțiile publice a cuplurilor gay.

Reprezentanții statului au formulat o cerere de retrimitere la Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a cauzelor în care cuplurile gay au dat în judecată Guvernul României și au câștigat.

”În urma unei decizii adoptate de Guvernul României, a fost transmisă o cerere de retrimitere la Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului a grupului de cauze Buhuceanu și alții împotriva României. Cererea de retrimitere a fost formulată în temeiul articolului 43 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale (Convenția), care stabilește că oricare dintre părțile într-o cauză poate solicita retrimiterea, în cazuri excepționale, în termen de trei luni de la data hotărârii pronunțate de o Cameră a CEDO. Pornind de la complexitatea deosebită a hotărârii și implicațiile transversale profunde pe care executarea acesteia le are asupra legislației din România, a funcționării mecanismelor administrative și asupra societății în general, solicitarea de retrimitere se bazează pe îndeplinirea criteriului referitor la existența unei probleme privitoare la aplicarea prevederilor Convenției – conform art. 43 alin. (1)”, a arătat, pentru Profit.ro, Ministerul Afacerilor Europene (sublinierile aparțin redacției).

Guvernul consideră că, pe de o parte, ar exista o problemă legată de aplicarea prevederilor Convenției Europene a Drepturilor Omului, iar pe de altă parte, că punerea în practică a deciziei CEDO ar avea implicații de amploare atât asupra administrației naționale, cât și asupra societății românești. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.