Autorități locale din 27 de județe vor primi din partea Guvernului fonduri de peste 164 milioane lei, pentru refacerea diferitelor tipuri de infrastructură publică, afectată de calamitățile naturale din acest an.

Potrivi actului pregătit în acest scop de Guvern, în anul 2019, pe teritoriul României, mai multe unităţi administrativ-teritoriale au fost afectate de precipitaţii sub formă de averse, cu regim torenţial, însoţite de descărcări electrice.

Cantităţile foarte mari de precipitaţii căzute pe raza acestor judeţe au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punți pietonale, arată Execitivul, potrivit profit.ro.

Prin urmare, ținând cont de faptul că ”unele unități administrativ-teritoriale se află în situaţii grave, existând riscul ca unele localități și gospodării să rămână izolate și lipsite de apă potabilă”, Guvernul a pregătit alocarea a 164,58 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru localități din următoarele județe: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Cele mai multe fonduri le vor primi județele Buzău și Prahova, cu peste 20 milioane lei, Vâlcea, cu peste 15 milioane lei, și Alba și Iași, cu peste 10 milioane lei. 

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate, precizează Executivul.

LISTA cu toate localitățile către care vor fi alocate fondurile în vederea refacerii infrastructurii poate fi consultată AICI

Măsura alocării ar urma să fie luată într-una din următoarele ședințe de guvern. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here