Hidroizolația teraselor și balcoanelor clădirilor care vor fi expuse la apă este importantă pentru proprietățile estetice și performanța unei clădiri. Este posibil să fi întâmpinat probleme cu un balcon sau o terasă cu scurgeri după o ploaie puternică și deja să iei în calcul să apelezi la o firmă de hidroizolatii terase bloc. Ploaia formează o băltoacă pe balconul tău și începe să curgă spre vecinul de jos. Infiltratiile din balcon sunt de fapt o problemă serioasă. Acestea pot provoca fisuri și așchii, ca să nu mai vorbim de găuri.

Un strat ceramic simplu aplicat pe terasele si balcoanele clădirii nu oferă nici o protecție fără a finaliza hidroizolația. Vor fi scurgeri de apă de pe terasele care se vor construi astfel, ceea ce va pune problema confortului etajelor inferioare și va reduce durata de viață a clădirii.

Prin urmare, alegerea și aplicarea materialului de hidroizolație potrivit joacă un rol important în izolarea teraselor și balcoanelor. În acest articol vom discuta despre hidroizolarea teraselor bloc și cum să impermeabilizezi un balcon exterior.

Cum se aplică hidroizolarea unei terase și a unui balcon

Aplicațiile de hidroizolație, care sunt foarte importante pentru protecția spațiilor deschise din Cluj, precum balcoane și terase, pot fi realizate în doar câțiva pași. Prin urmare, este necesar să pregătești suprafața de aplicare a sistemului care va etanșa sub acoperirile ceramice. Cum să impermeabilizezi și să protejezi un balcon sau o terasă în aer liber? Poți revizui în detaliu următorii pași de pregătire și aplicare. De asemenea, este important să iei în calcul și hidroizolatii acoperis bloc.

1. Etapa de pregătire

Dacă ai nevoie de hidroizolații terase în Cluj, este necesar să pregătești suprafața de aplicare înainte de aplicarea stratului ceramic. Reziduurile antiaderente, părțile libere trebuie curățate înainte de aplicarea etanșanților. Suprafața trebuie să fie netedă, fermă și curată. Dacă este necesar, defectele de suprafață trebuie reparate cu mortare de reparații adecvate.

2. Treapta de etanșare

Pentru a preveni acumularea apei în colțurile terasei și balconului pentru a ajunge în straturile inferioare, hidroizolarea trebuie asigurată prin aplicarea de benzi de etanșare la punctele de joncțiune dintre perete și podea. Benzile de etanșare trebuie să fie flexibile pentru a proteja împotriva posibilelor expansiuni și pentru a menține elasticitatea.

3. Aplicarea stratului hidroizolator

Dupa pregatirea suprafetei se începe aplicarea stratului de hidroizolație. În această etapă este esențial să alegi cel mai potrivit material de hidroizolație în funcție de expunerea clădirii la apă, contactul acesteia cu razele soarelui și alte nevoi. Produsele de hidroizolație pentru terase, balcoane și pardoseli umede dezvoltate pentru diferite cerințe pot fi considerate ca o opțiune ideală pentru aplicațiile de straturi de hidroizolație pentru terase și balcoane.

4. Aplicarea ultimului strat de material de protecție

După aplicarea unui strat ceramic pe suprafețele teraselor și balcoanelor, trebuie folosit un material pentru umplerea rosturilor și protejarea ultimului strat. Dacă nu există acoperire, va fi important să alegi un finisaj de vopsea care să fie rezistent la UV, să nu se decoloreze și rezistent la traficul pietonal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.