Peste 20 de persoane, angajați la CFR și cinci polițiști, acuzați și trimiși în judecată cu acuzația că ar fi furat motorină din locomotive, au fost achitați de Adina-Daria Lupea şi Mihăiţă-Lucian Marian, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj.

Inițial, cei cinci poliţişti de la Transporturi Feroviare Jibou şi cei 18 angajaţi ai Staţiei CFR din au fost trimişi în judecată pentru furtul a mii de litri de motorină dn locomotivele ce staţionau în Gara Jibou. La prima instanţă, cinci dintre inculpaţi au fost trimişi după gratii, 17 au primit pedepse cu suspendare, iar unul o amendă administrativă. Însă, acum, Curtea de Apel Cluj i-a achitat pe toți inculpații din dosar.

Sentinţa dă o lovitură procurorilor sălăjeni, care susţineau, la începerea procesului, că dosarul a fost unul dintre cele mai complexe instrumentate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Anchetorii precizau că în perioada februarie-mai 2010, CFR Călători a fost prejudiciată cu 14.612 litri de motorină şi 180 de litri de ulei din locomotivele ce staţionau în Gara Jibou. Mecanicii sustrăgeau între 20 şi 200 de litri de motorină la sosirea din fiecare cursă, din care dădeau poliţiştilor între 5-10 litri ca mită, plus o altă cantitate contracost, însă la preţuri sub cele de la pompă, pentru ca aceştia să nu constate infracţiunile săvârşite de către ceferişti. La rândul lor, poliţiştii vindeau motorina şoferilor din zonă interesaţi. O parte dintre cei vizaţi de acest dosar au fost prinşi în flagrant, în vara lui 2010.

Citeste si Polițiștii clujeni au prins în flagrant hoții de motorină din locomotive

5 COMENTARII

  1. Ni se pare normal ca din moment ce au fost prinsi in flagrant sa fie achitati de judecatori
    Daca era vorba despre un abuz in serviciu sau fals intelectual ar fi fost condamnati la puscarie lujga cu executare
    Asta este justitia clujeana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here