Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat, miercuri, sancţiunea excluderii din magistratură în cazul Cameliei Bogdan, înlocuind-o cu mutarea disciplinară, pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu 15 ianuarie 2018, decizia instanţei fiind definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au admis, cu majoritate, recursurile declarate de Camelia Bogdan şi Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva deciziei prin care Consiliul Superior al Magistraturii a decis excluderea acesteia din magistratură şi au hotărât înlocuirea sancţiunii excluderii din magistratură cu mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie 2017, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul referitor la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA). Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă, scrie mediafax.

Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistraţii luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură. Ulterior, Camelia Bogdan a contestat la instanţă decizia.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here