Ideea lui Ţiriac de a aduce în România un prestigios turneu feminin ţine mai degrabă de domeniul SF. O competiţie decentă care să atragă jucătoare de Top trebuie să fie măcar de categoria Premier, cum e întrecerea de la Moscova, denumită Kremlin Cup. Acolo, valoarea totală a premiilor ajunge la 790.000 de dolari! O categorie superioară, adică Premier 5, în care se încadrează turneul de la Wuhan, implică un efort financiar colosal. De aceea, la Wuhan se dau premii totale de 2.589.000 de dolari!

Zilele trecute Ion Ţiriac a convocat o întâlnire cu primarul Clujului, Emil Boc, pentru a analiza posibilitatea găzduirii unui turneu WTA. După această întrevedereBoc a declarat că dacă Ţiriac vrea un turneu care să-i aducă bani, atunci tot el trebuie să facă rost de finanţare! „Am discutat cu domnul Ţiriac şi mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers şi să contribuim cu ce vom putea. Primăria n-are cum să organizeze un asemenea turneu, nu putem asigura premii pentru Serena sau Simona. Banii din impozite şi taxe nu sunt pentru premii. Domnul Ţiriac are legături extraordinare în lumea tenisului şi sper să avem susţinerea mediului de profil din Cluj“, a declarat Boc pentru Realitatea FM.

Edilul oraşului a detaliat apoi cum poate susţine primăria proiectul lui Ion Ţiriac: „Noi putem pune la dispoziţie infrastructura de profil. Avem Sală Polivalentă, însa mai există şi Sala Horia Demian, baza de tenis Winners, o sală a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Chiar şi Sala Polivalentă mai are o sală de antrenament. Rămâne ca astrele să se alinieze pentru aducerea unui asemenea turneu. Am pornit discuţia, iar Primăria a spus «da, este posibil, ne arătăm deschiderea». Acum rămâne să vedem dacă şi alte condiţii se vor îndeplini“, a adăugat Boc.

Trebuie menționat că, în 2016 IonŢiriac şi-a strâns „jucăriile“ şi a mutat din Bucureşti turneul masculin, „BRD Năstase Ţiriac Trophy“, care ajunsese la ediţia cu numărul 24 și a cedat licenţa turneului către Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here