Impact, evaziune de milioane pe banii Primariei Cluj
Societatea care ii cere Primariei Cluj-Napoca  62 de milioane de euro, Impact, este in cadere libera. Dupa ce are sechestru pe 16,8 milioane de euro, toate afacerile companiei se duc pe rapa. Surse ar susține ca ar fi imprumutat 2 milioane de ron cu o scurta perioada inainte pentru a avea acești bani acoperiți.

”Impact trebuie sa convinga un judecator ca ei ar fi pus la capat o investițșie de 200 de milioane și cer ca daune 62 de milioane de euro profit nerealizat. Cum ar fi dus ei la capat o investiție 500 de milioane euro.daca parchetul cere sechestru este tehnic imposibil sa nu fi inceput urmarirea penala impotriva lor. la cererea parchetului anaful a pus sechestru. In acest moment li se refuza finanțarile europene”, a declarat o sursa din interiorul Impact.

Societatea care ii cere primariei municipiului Cluj-Napoca o suma de 60 de milioane de euro tocmai a fost sechestrata de bunuri in valoare de 16,8 milioane de lei. Aceasta actiune s-a petrecut in urma repetatelor anchete al Gazeta de Cluj care a publicat de multa vreme despre complicitatea societatii cu familia Stegaru si ca Directia Nationala Anticoruptie(DNA) este pe urmele lor.  Suntem curiosi cum vor reusi in aceasta instanta sa plateasca taxa de timbru a caror restanta inca o au fata de instanta clujeana.

Mai multe rapoarte ministeriale arata ilegalitatile comise de societatea Impact. Daca Cristian Petrescu, noul ministru al Dezvoltarii, va aproba actele care sunt in momentul de fata la el pe masa societatea ar putea ajunge din nou in pragul falimentului. Nici aceasta problema pe care societatea o are cu DNA nu este usor de suportat pentru debitorul primariei.
Instanta a pus sechestru asigurator pe bunuri de 16,8 milioane lei ale Impact Developer&Contractor, in favoarea ANAF, in cadrul unui dosar in care administratorul unei firme este suspectat de o frauda de 4 milioane euro, reprezentand taxe si impozite aferente unor vanzari de terenuri catre Impact, informeaza Mediafax.

Relatia Stegaru-Impact

In septembrie 2011 Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a trimis-o in judecata pe Ruxandra Maria Stegaru, administrator la Sqrw Development SRL si asociat al Fondamento Forte SRL si Patagonia Invest SRL, acuzata de evaziune fiscala si spalare de bani.
Procurorii sustin ca in 2004 Ruxandra Stegaru a prejudiciat bugetul de stat cu 15,63 milioane lei prin vanzarea unor terenuri din Baneasa, cu o suprafata totala de 43,2 hactare, la preturi mult subevaluate catre Fondamento Forte si Patagonia Invest, firme pe care le detinea, si vanzarea partilor sociale ale acestora, ulterior, catre dezvoltatorul imobiliar Impact.
Compania a anuntat, intr-un comunicat transmis Bursei, ca a aflat miercuri de pe portalul Ministerului Justitiei ca la solicitarea Ministerului Public instanta a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor Impact Developer & Contractor pana la concurenta sumei de 16,82 milioane lei, in favoarea ANAF, reprezentand statul ca parte civila pagubita de Ruxandra Stegaru.
Licitatia, primul truc

Povestea incepe cu licitatia in care SC Impact Developer & Contractor, actuala SC Impac SA, a reusit sa se asocieze cu Primaria municipiului Cluj-Napoca intr-un contract cu valoarea de 600 de milioane de euro. Trebuie construite mii de locuinte, iar planurile de pe hartie aratau foarte bine. Desigur, niciodata socoteala de acasa nu este aceeasi cu acea din targ. Oricum, inca de la licitatie trucurile au inceput sa curga ca dintr-o tolba fermecata. Din pacate pentru contribuabili, niciunul dintre aceste trucuri nu erau in interesul lor, desi lucrarile trebuiau facute intr-un parteneriat public-privat.

Este un truc comun facut la licitatii. In caietul de sarcini se arata ca partea publica va detine majoritatea si respectiv 51%. Daca licitatia este castigata de firma care trebuie se lasa consiliul de administratie pe mana lor. De fapt si de drept, Consiliul de administratie detine toata puterea. Asa s-a intamplat si in cazul SC Lomb cand compania Impact avea doua parti in CA, iar Consiliul Local doar o singura parte. Toate deciziile in SC Lomb erau luate de urmaritul penal Liviu Nita si de compania Impact, urmarita si ea penal in acest dosar. Numai in acest mod s-a putut scoate Consiliul Local din administratie, deoarece Impact detinea majoritatea. Astfel reprezentantii Primariei municipiului Cluj-Napoca au fost fraieriti de niste urmariti penali.

Al doilea dosar penal
In baza art.2781 alin.8 lit.b Cod procedura penala admite plangerea formulata de petentul Ionita Florian in contradictoriu cu intimatii Nita Liviu, SC Impact Developer & Contractor SA, Trif Georgeta Aurelia, Balaurea Ioana, Manea Victor, Simoc Cornel, Negru Sorin, Georgescu Mihaela Constanta, Dobre Constantin si Biroul de Arhitectura Dobre Constantin cu privire la ordonanta nr. 7847/P/2009 din data de 03.10.2011 a Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Desfiinteaza rezolutia atacata si trimite cauza la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in vederea redeschiderii urmaririi penale fata de intimatii: Negru Sorin, Georgescu Mihaela Constanta, Dobre Constantin, Trif Georgeta Aurelia, Simoc Cornel – pt. art. 258 Cod penal rap. la art. 249 alin.1 Cod penal, Balaurea Ioana si Manea Victor pt art. 249 alin.1 Cod penal si pentru continuarea actelor de cercetare fata de Georgescu Mihaela Constanta, Dobre Constantin, Simoc Cornel si Negru Sorin sub aspectul sav. infractiunilor prev. de art. 289 si art.291 Cod pena, fata de Nita Liviu sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art.220 alin.1 Cod penal, art.258 rap. la art. 249 alin.1 Cod penal, art. 289 si art.291 Cod penal, fata de Biroul de Arhitectura Dobre Constantin sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 289 si art.291 Cod penal, fata de Impact Developer & Contractor SA sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art.220 alin.1 Cod penal, art. 289 si art.291 Cod penal. In baza art.192 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Respinge ca neintemeiata solicitarea intimatilor Nita Liviu, Impact Developer & Contractor SA si Georgescu Mihaela Constanta de obligare a petentului la plata cheltuielilor judiciare efectuate in cauza, respectiv onorarii aparatori alesi, cf. cinscrisurilor depuse la dosarul cauzei Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi 04.04.2012.
 
Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.