Impact, constructorul care era la un pas exterm de mic sa fraiereasca Primaria Cluj-Napoca, a fost cat pe ce sa falimenteze si un alt simbol al Clujului, echipa de fotbal Universitatea Cluj. In momentul in care Impact finanta Universitatea Cluj, echipa a fost foarte aproape sa retrogradeze in divizia C. O alta ipoteza este ca Dan Ioan Popp, patronul Impact,  ar fi implicat, alaturi de Gigi Becali, in cazul „Valiza”.

Incepem mica noastra povestioara prin a va spune ca unul din principalii parteneri de afaceri ai lui Dan Ioan Popp este Gigi Becali. Patronul Stelei a facut schimbul de terenuri cu armata si le-a vandut lui Dan Ioan Popp. Unul dintre principalii sponsori ai Universitatii Cluj era chiar SC Impact. Daca va reaminti, faimosul caz „Valiza” ar putea fi legatura clara cu Impact si Dan Ioan Popp. Exista doua posibilitati.
„Prima posibilitate: cand eu premiez pe cineva, iar seful respectiv imi este partener de afaceri, trebuie sa il anunt si pe seful acestuia. Ori Gigi Becali si-a inselat partenerul si nu i-a spus treaba asta si a vrut sa mearga peste capul finantatorului sau premierea a fost facuta cu acordul finantatorului si atunci este si legatura companiei Impact in faimoasa afacere „Valiza”. Nu exista o alta varianta. De regula, cand se fac asemenea lucruri, nu pot sa ma duc peste un angajat de–al lui sa ii dau 100 de euro fara sa ii spun „vezi ca ti-am premiat colegul”. Vreau sa va spun ca balamucul este foarte mare cu ce s-a intamplat la „U” Cluj. De asemenea, Dan Ioan Popp s-a certat ulterior cu Florian Walter. Actionarul Impact nu l-a lasat pe actualul patron al Universitatii Cluj sa faca marire de capital si a avut numeroase procese cu acesta”, a declarat sub protectia anonimatului o sursa din apropierea lui Dan Ioan Popp.
„Nu stiu in ce masura s-a achitat de obligatiile lor ca sponsori. Stiu ca au fost discutii foarte mari, un circ intre. Cu toata finantarea firmei Impact, echipa Universitatea Cluj a picat in Divizia B si era la un pas sa pice in Divizia C. Atunci se discuta foarte clar de subfinantarea Universitatii Cluj”, continua sursa mentionata.

La Constanta, intarzieri de sase ani
Ansamblul rezidential Boreal Constanta trebuia predat in anul 2004 sau maxim la sfarsitul anului 2005, insa de sase ani de zile compania Impact taraganeaza predarea finala a cartierului. In momentul de fata, constructiile conexe inca nu sunt finalizate, iar predarea utilitatilor nu a fost facuta conform contractului.
„Am facut demersuri in instanta care nu sunt solutionate sau sunt partial solutionate. Ansamblul rezidential Boreal Constanta este compus din 158 de vile cu denumirea „de lux”, desi nu sunt deloc de lux. Acestea, impreuna cu obiectivele conexe care trebuiau construite de SC Impact Developer & Contractor prin reprezentantii sai Dan Ioan Popp si Carmen Sandulescu (presedinte si director executiv), nu au respectat proiectul initial depus, respectiv autorizatiile Planului Urbanistic Zonal (PUZ) si Planul Urbanistic de Detaliu (PUD). Inspectoratul de Stat in Constructii Constanta nu au urmarit executarea lucrarilor pe faze determinante, cat si calitatea, respectiv cantitatea lucrarilor executate pana in prezent. A obtinut proiectul din 2002 pentru un an de zile plus inca un an. Trebuiau sa predea constructiile in 2004, 2005 cel tarziu. Prin obligativitatea luata si aprobata de primaria Constanta, constructorul executant era obligat sa execute ansamblul rezidential Boreal Constanta cu toata infrastructura sa. Inclusiv retelele de utilitati trebuiau predate dupa finalizarea lor catre operatorii si distribuitorii licentiati ai municipiului Constanta. Lucru neefectuat si neexecutat nici pana la data prezenta. Mai mult decat atat, Impact a construit vile parter+etaj+pod de tip duplex si, prin autorizatii, a declarat si achitat taxele si impozitele pentru o singura constructie la jumatate de pret. Dupa ce au fost incheiate procesele verbale de receptie la terminarea lucrarilor valoarea a fost actualizata conform contractului de executie numai la un singur imobil din 158. Sunt vandute 130 de case”, sustine o alta sursa din apropierea proiectului imobiliar din Constanta.
ISC, ilegalitati si la Constanta
Inspectoratul de Stat in Constructii este mana in mana cu Impact si la Constanta. „Gazeta de Cluj” v-a prezentat faptul ca seful ISC a fost schimbat pentru ca nu aplica amenzi la Bucuresti. Cu toate acestea si la Constanta ilegalitatile curg lant in continuare.
„In schimb, ISC nu a incasat valoarea de 7% +1% pentru calitatea si fazele determinante ale constructiilor. Din conversatia purtata personal cu directorul ISC Constanta a reiesit ca pe el nu il intrereseaza ca Impact nu a achitat la termen. Din sesizarile depuse repetat, inspectorii au constatat starea de fapt a calitatii constructiilor si cantitatii executate in ansamblul Boreal, unde lipsesc in totalitate obiectivele conexe: scoala, gradinita, terenuri de sport, locuri de joaca, terenuri de agrement, complex comercial”, marturiseste sursa.
Calea de acces este lipsa
„Calea de acces din DN2 pentru intrarea in ansamblul rezidential Boreal Constanta nu a fost si nu se doreste a se executa nici astazi. Suntem obligati sa circulam pana in intrarea in Ovidiu pentru ca nu putem intra in cartier datorita liniei continue de pe carosabil.  Parcurgem zilnic 10 km dus -10 km intors pentru a putea ajunge la imobilele ce ne apartin. Atat ISC, cat si conducerea sa prin inspectorul Ciocan, directorul Cristian Gigi Chiru, nu dau importanta structurii de rezistenta a constructiilor executate deplorabil de catre cei de la Impact Developer & Contractor. Conducerea Impact, Dan Ioan Popp si Carmen Daniela Sandulescu, directori executanti si  Marius Liviu Nita, cel care a coordonat si dirijat constructia acelui ansamblu rezidential, a acceptat sa construiasca respectivul cartier fara a avea angajati profesionisti conform Codului Muncii, specialisti in domeniu pe perioada executarii unui ansamblu rezidential. Refuza in momentul de fata predarea ansamblului catre asociatia Boreal Constanta si are toate utilitatile catre furnizorii licentiati ai municipiului Constanta”, declara persoana citata.
Furati de Impact si de statul roman
„Am fost furati atat de catre Impact, cat si de statul roman. Constructiile au fost facute cu materiale neconforme calitativ: caramida peretilor (lucru mentionat in proiect) ar trebui sa aiba o grosime de 35 cm. Practic, are o grosime de doar 25 cm sau 17 cm. Inaltimea trebuia sa fie de 2,77 m cand, de fapt, este de 2,58 m – 2,60 m. Izolatia exterioara din polistiren trebuia sa fie formata si din tencuiala, dupa care trebuia sa fie o grosime de 10 cm plus tencuiala decorativa in diferite culori. De fapt, caramida este netencuita, iar stratul izolator are o grosmie intre 2 si 3 cm. Tencuiala decorativa este simpla, fara culoare. Constructiile nu sunt racordate la reteaua stradala. Stalpii de rezistenta nu sunt izolati, nu au grosimea corespunzatoare”, a conchis o sursa din apropierea proiectului.
Tiberiu Hrihorciuc

8 COMENTARII

  1. macar au fost(sunt)consecventi! acelasi stil peste tot. cartierul ‘EUROPA’ din oradea avea termen de finalizare august 2008, conform contractului de asociere cu Consiliul Local al Mun. Oradea. Nefinalizarea la termen insemna perceperea de penalitati pentru fiecare zi de intarziere. Pentru a le calcula a fost totusi nevoie de un „imbold” si acesta a venit de la Camera de Conturi a judetului Bihor, astfel ca in contabilitate s-a inregistrat suma de aproximativ 1.500.000 E. Deocamdata Consiliul Local nu i-a incasat, lupta ducandu-se in acest moment in Instanta(termen luna iunie a.c.). Tot prin contractul de asociere in participatiune dezvoltatorul s-a angajat sa realizeze pe cheltuiala sa(vorba vine, banii erau oricum recuperati din pretul caselor)spatiile verzi din interiorul cartierului! A realizat doar unul dintre ele(ma rog, o chestie amarata cu niste tufe), celelalte doua NU(nici la aceasta ora dar sunt sigur ca niciodata, dezvoltatorul retragandu-se practic din Cartier).Asadar: 1) vanzarea caselor la un pret mai mare decat cel ofertat la LICITATIA PUBLICA 2) subevaluarea caselor in scopul achitarii catre stat a unor taxe mai mici 3)nefinalizarea la termen a cartierului 4)nerealizarea spatiilor verzi. Mai adaug si doua ciudatenii:a)fostul conducator al I.S.C. Bihor detine o proprietate in Cartier(oare acest lucru sa nu ascunda nimic?)b)o clienta a IMPACT-ului, de profesie avocata(sotul fost presedinte al Tribunalului Bihor), dupa un proces castigat cu ei dar ajuns la I.C.C.J. in recurs NU ESTE TIMBRAT la valoare tocmai de catre recurentul…IMPACT, se respinge, iar apoi madam avocata devine vajnica aparatoare a intereselor IMPACT la oradea!!! Acelasi stil, categoric!

  2. pana acum nu am prea analziat deficientele calitative(decat superficial)dar daca la constanta, spre exemplu, dimensiunea caramizilor nu este cea din proiect, imi este greu sa cred ca la Oradea ar fi.deci trebuie verificate si aceste aspecte!

  3. Toate afirmatiile sunt perfect adevarate.
    Problema e cand se i-au masurile ce se impun? de cei pe care noi ii platim dar pe ei nu-i intereseaza sa incaseze impozite si taxe oficial, incaseaza doar in buzunar ca sa acopere magariile celor ce reprezinta societatea IMPACT , OARE CAND VOR FI PUSI LA ZID?

  4. SPRE STIINTA
    La Constanta, in plus fata de articol- loturile de teren sunt mai mici decat ceea ce s-a trecut in acte, constructiile sunt deplorabile , mucegai, a zburat acoprisul – tiglele n inca din 2005 repetat la fiecare furtuna, a cazut izolatia exterioara din polistiren pe un prete intreg, sunt 7-8 vile construite fara racord la instalatia de scurgere,fara camine de vizitare individuale, apa si canalizare, surgrere se infiltreza in temelia constructiei, constructiile duplex au un singur perete despartitor din caramida de 17-25 cm fara izolatie, pardoseala, placa, etaj si pod de o grosime de 10 cm in loc de 13 cm conf norme fara izolatie ,sapa etc. pereti crapati,tamplarie exterioara si interioara de o calitate super proasta, etc.
    Am achitat teren+constructii+retele si obiective conexe cu infrastructura dar nu avem ! IN ROMANIA E POSIBIL ORICE !!!!!

  5. @simona:am eu un feeling, cred ca vor fi „pusi la zid” in curand! „Caci cu noi e Dumnezeu”(ca sa dau un citat din „omul cu valiza”), cu NOI insa dar NU CU EI! Sper insa ca pedeapsa Divina sa se abata si asupra puterii portocalii care la oradea a fost CLAR mana in mana cu IMPACT-ul(ma rog, si la Cluj, cine naiba a semnat pana la urma contractul LOMB, totalmente dezastruos pentru stat?). Daca Primarul portocaliu de oradea(azi MARE SENATOR si membru al Oragnizatiei PD-L bucuresti, deci taman subalternul Elenei)urmarea punct cu punct derularea contractului de asociere in participatiune, toate acestea nu s-ar fi intamplat! Numai ca si buzunarele ar fi ramas cam goale!

  6. De verificat caracteristicile tehnice anexa la contract, memoriu tehnic , cartea tehnica sunt niste anomalii una e trecut in inscrisuri copiate xerox la mai toate constructiile sunt identice sunt modificari cu pixul si alta e in proiect, schite cadastrale etc.( SUNT ANEXATE DOCUMENTATII IDENTICE) Prevederile normativelor tehnice spun alceva, e de verificat in amanunt s-a furat la greu………..

  7. Chiar sint impresionat de cit de multe poate face acest Impact fara sa se teama de nimeni si nimic, super cool!!! ce putere impresionanta au sa faca sa sufere atitea persoane fara sa pateasca nimeni nimic mai ales dintre cei mentionati in text si comentarii. Tovarasii din Procuratura; Justitie; Politie nu se dezmint mai ales ca tot ei domina si in partidele politice – asa ca ATENTIE ciuma portocalie poate fi inlocuita cu cea trandafirie sau sagetatoare. Ei se lupta intre ei numai de forma pentru impartirea ciolanului dar colaboreaza la toate nivelele statului sau nivelele puterii locale.
    Actionarul principal la U.Cluj este Consiliul Local – deci finanatare din bani publici cum se face ca „jucatorii sunt premiati ” pentru a-si face datoria pe teren? si Primaria si Consiliul Local nu dispun nici o ancheta? Nu cumva E.Boc a oprit acest demers normal intr-o lume civilizata pentru a isi proteja probabil prietenii care au facut intelegerea „onesta”. Evident cred ca putem discuta si de implicarea acestuia acum Premier in musamalizarea acestei povesti ca si in cazul trucarii licitatiei pentru cartierul Lomb???
    Tovarasii sint foarte omenosi intre ei – sa vedeti ce grijulii sint in Justitie/ Procuratura si Politie cu Impact si angajatii lor in ciuda fraudelor dovedite. ISC-ul constata atunci cind este fortat de MDRL si Prefect (si acestia numai dupa presiuni), dar nu sanctioneaza desii este evidenta ( adica i-ti sare in ochi fara sa fi specialist!) diferenta de calitate a constructiilorImpact de la materiale pina la executie fata de cele prevazute in documentatia avizata atentie ” spre neschimbare”.
    Mult success Tovarasi si actionati la fel numai pentru voi, ca doar asa v-ati invatat din anii 70 -80 si ati devenit superbogati in anii 90 NU ??? Fiti omenosi intre voi, deveniti bogati si puternici, neantizatii pe cei ce nu sint cu voi si nu va pupa stiti voi unde, faceti afaceri numai cu comisioane grase , nu platiti la bugetul statului dar luati toate posturile grase , nu dati socoteala cum se cheltuiesc banii publici dar stingeti cureaua lata cit mai mult cu pusca daca se poate,dar nu de la voi ci la prostii care platesc sperind intr-o civilizatie ca in UE.
    Sa traiti,

  8. Toti cei din ANSAMBLURILE REZIDENTIALE: Sa stiti ca se merita sa faceti actiune comuna in instanta prin solicitare – PRETENTII – ca si asociatie cu tabel nominal TOTI sau o parte din proprietari cat si prin proces individual.
    Sigur sunt probleme de calitate si cantitate de materiale folosite la executie constructie,etc.
    Solicitand valoarea lor cu un calcul de dobanda legala/zi , majorari si penalitati legale /zi si prevederi contractuale.

    Prin expertiza tehnica judiciara , expertiza tehnica MLPAT ,expertiza contabila .
    cheltuieli de judecata cu tot ce implica litigiul drept care va constituiti parte civila in nume personal si solicitati daune morale si materiale pe care le considerati dvs.
    Important sa formulati de la inceput bine cererea de chemare in judecata.
    – prin capetele de cerere punctual si la obiect.
    care coincid cu NOTIFICAREA transmisa in prealabil conf art. 720 ind 1 si 2 COD PROCEDURA CIVILA conciliere directa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.