Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna noiembrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de cinci miliarde de lei, este cu 630 milioane de lei sub cea de 5,63 miliarde lei programată pentru octombrie 2021, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului, MF a programat, în data de 4 noiembrie, licitaţie pentru o emisiune de certificate cu discount, în valoare de de 400 milioane de lei, cu scadenţa în 23 mai 2022.

De asemenea, pe parcursul lunii vor fi lansate nouă emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (630 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 400 milioane de lei (şase emisiuni), 500 de milioane de lei (două emisiuni) şi 600 milioane de lei (două emisiuni), 600 milioane lei (o emisiune).


sursa: agerpres.ro

Citește și: Medicii din linia 1 și-au scos ADEVERINȚE pentru a nu trata pacienți COVID19. Ministrul Sănătății ia atitudine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here