Potrivit unui anunț, administrația locală clujeană a început procedurile de expropriere pentru proiectul centrului de cartier din Grigorescu. Este vorba despre proiectul „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană Piața 14 Iulie, str. Giuseppe Garibaldi, str. S. Toduță, str. T. Grozăvescu, str. Milcov, str. O. Goga, Str. G. Enescu, din municipiul Cluj-Napoca”.

Este vizată o suprafață de 2.020 de metri pătrați de imobile și 203 metri pătrați suprafață de construcție, pe care va plăti despăgubiri în valoare totală de 3,26 milioane de lei.

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe aceste străzi a fost lansată în urmă cu o lună, contractul fiind estimat la 33.923.657 lei, bani din bugetul local. Conceptul de amenajare a unui spațiu dedicat pietonilor și bicicliștilor în zona cartierului Grigorescu a fost prezentat în dezbatere publică de Primăria Cluj-Napoca. Zona va fi amenajată pornind de la ideea că orașul trebuie perceput la nivelul pietonului, al transportului în comun și al mobilității alternative.

Străzile enumerate vor fi amenajate astfel încât să ofere pietonilor, dar și bicicliștilor, un spațiu sigur pentru plimbări, pe modelul străzii Molnar Piuariu din cartierul Mărăști, prima stradă „smart” din oraș și din România. Proiectul de creștere și îmbunătățire a spațiului pietonal în zona cartierului Grigorescu a fost realizat de o echipă de arhitecți din cadrul Planwerk și vizează un spațiu în suprafață de 35.000 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here